02.01.2020

پرسشی از مدافعان و هواداران آقای «مولوی» مجیب الرحمان انصاری

به تاریخ ۲۹ دسامبر سال ۲۰۱۹ من در واکنش به گفته های ملا انصاری چنین نوشته بودم :

« ملا انصاری باید مجازات شود

مجیب الرحمان انصاری خطیب مسجد جامع گازرگاۀ ولایت هرات، به هوادارانش دستور داده‌است که خود به دستگیری،‌ محاکمه و مجازات متهمان مبادرت بورزند و از جمله مجازات های بریدن دست و سنگسار را جاری سازند...

آن چه که این ملا گفته عملاً‌ دعوت به بغاوت در برابر حکومت و حاکمیت قانون است . اگر چنان شود که وی گفته است،‌ جامعه به جنگل مبدل خواهد شد. به همین جهت وی هم مطابق به قانون و هم مطابق به احکام فقهی مستوجب پیگرد و مجازات قانونی است

این پست با استقبال گسترده هموطنان و همزمان با آن با دشنام های زشت و اتهامات و تهدید های هواداران این ملا علیه نویسنده  مواجه شد. در واکنش به هواداران آقای انصاری من  در چند بخش به نقد منطقی   دیدگاه های آقای انصاری  پرداختم. در پای هر نوشته یادداشت گذاشتم که اگر هواداران آقای انصاری خود توان پاسخگویی منطقی را نه دارند،‌ نوشته را به خود وی راجع سازند تا وی خود به آن ها پاسخ بدهد.   اولتر از همه راجع  آموزه های اسلامی در ارتباط به اخلاق بحث و تبادل نظر نوشتم.

پرسشی از مدافعان و هواداران آقای «مولوی» مجیب الرحمان انصاری

مردم-چه مسلمان و چه غیر مسلمان- با پیامبر اسلام در کمال آزادی جر و بحث میکردند و حتا با تندی با وی سخن میگفتند و اما، پیامبر به آنان با مهر و مدارا و رعایت ادب و احترام ، پاسخ میگفت و نه به زشتی و تندی. توجه بفرمایید - سوره آل عمران آیه ۱۵۹ ( خطاب به حضرت پیامبر) : «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنتَ فَظّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ» (به سبب رحمت خداست كه تو با آنها اينچنين خوشخوى و مهربان هستى. اگر تندخو و سختدل مى بودى از گرد تو پراكنده مى شدند. پس بر آنها ببخشاى و براي شان آمرزش بخواه) ؛ - «وَ لِرَبِّکَ فَاصْبِرْ»‌ (در طریق ابلاغ رسالت بردبار باش) ؛

با رجوع به این آیات میتوان گفت که قرآن به عموم مسلمانان نیز رعایت مدارا و ادب را در گفتار و کردار توصیه میکند: سوره قصص آیه ۵۴ «مَرَّتَيْنِ بِمَا صَبَرُوا وَيَدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّيِّئَةَ و َمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ» (مؤمنان کسانى اند که دشنام و اذیت را با سلام و مدارا پاسخ مى دهند) ؛ سوره فصلت آیه ۳۴ «وَلا تَسْتَوِی الْحَسَنَةُ وَلاَ السَّیِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِی بَیْنَکَ وَبَیْنَهُ عَداوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیمٌ» (هرگز بدی و نیکی یکسان نیست، بدی را با نیکی دفع کن تا دشمنان سرسخت مانند دوستان گرم و صمیمی شوند).

حالا جناب ملا مجیب الرحمان انصاری و مدافعان و هواداران تند مزاج و بدزبان وی باید پاسخ بدهند که با استناد به چه اصلی به خود حق میدهند تا با زبان تحکم و با تندی،‌ دشنام های زشت و توهین و تحقیر با خلق عالم سخن بگویند.

آقایان کم از کم شما با عدم توجه به احکام آیات فوق الذکر در گفته ها و تبصره هایی که در پای پست قبلی ام نوشته اید، خلاف احکام قرآنی ،‌عمل کرده اید.

+

در مورد این که چرا سنگسار حکم قرآنی نیست و چرا بریدن دست حکم قرآنی نیست و نیز در بارهٔ خوانش درست حدیث «ان العلما ورثة الانبیأ» (همانا علما وارثان انبیأ اند) و دربارهٔ سوواستفاده ملاها از این حدیث در پست های بعدی خواهم نوشت. و این نوشته ها را میتوانید ببرید نزد خود جناب «مولوی» مجیب الرحمان انصاری تا به آن ها پاسخ بدهند.

لینک این مطلب در فیسبوک

+

لینک بخش های دیگر این نوشتار:

پرسشی از مدافعان و هواداران آقای «مولوی» مجیب الرحمان انصاری

آیا ملاها واقعاً وارثان انبیا اند؟!

سنگسار حکم قرآن نیست

از حجاب اسلامی تا تا عجایب ملایی

اهمیت اصولی تفاوت گذاشتن میان احکام عبادی و اجتماعی اسلام

اسلام رحمانی و یا «اسلام تکفیری»؟!

منابع  مرتبط با موضوع :

حجاب شرعی در عصر پیامبر

نوال السعداوی هبه رووف : زن، دین، اخلاق از دو نظرگاه مختلف (عنوان اصلی : المراه الدین الاخلاق)

صفحه مباحثات دینی در آسمایی

مطالب مرتبط در کتابخانه ناب