14.10.2018

حمید عبیدی

انتخابات پارلمانی و سخنان یک هموطن «ساکت»

از دوستی پرسیدم :‌ بر اساس کدام معیارهای میتوان نامزد وکیل شایسته را تشخیص کرد تا به وی در انتخابات پارلمانی رأی داد؟

پاسخش چنین بود:

«من برای این کار چند معیار ساده دارم.

۱.  دزد نباشد. یعنی از راه سیاست و کار در دولت پولدار نشده باشد.

۲.  جهادی و اسلامگرا نباشد.

منظور از اسلامگرا کسی است که می خواهد نظام سیاسی در افغانستان از درون دین بیرون شود.

۳.  با افغانستان جدید و رنگارنگی و تنوعش مشکل نداشته باشد. افغانستان را برای همه بخواهد و به برابری همه در پیشگاه قانون باور داشته باشد.

با سواد باشد و با دنیای مدرن و مدرن شدن افغانستان مشکل نداشته باشد.

۴.  لااقل به صورت علنی نوکر بیگانه و مخصوصا همسایه ها نباشد.

به نظرم اگر همین موارد را یک شخص دارا باشد، بقیه مسایل را می شود کم و بیش نادیده گرفت.»

از این دوستم خواستم تا همین نکات را در یک کلیپ بگویید تا همین گونه منتشرش کنم. دوستم پاسخ داد که از مدتی از دنیای مجازی فاصله گرفته و عجالتاً نمیخواهد شخصا چیزی نشر کند و یا چیزی از نام او منتشر شود. و در ادامه نوشت : «شما می توانید این دیالوگ را زیر عنوان صحبت با یک دوست نشر کنید. یعنی از من نام نبرید لطفا

من یکایک این چهار نکته را که وی ابراز داشت، به تمام معنا تأیید کردم- نه به خاطر تعارف و یا خوش ساختن وی ،‌ بل چون در واقع نیز آن چه او گفت گویی بیان نظر من بوده باشد. اگر کسی از من هم این پرسش را میکرد ماهیتاً از جمله همین معیارها را نیز میگفتم – خوب شاید به کلمات  و جملات دیگری. این را به وی هم گفتم . او پاسخ داد : « خوب، چون اساس نگاه ما و شما به مسایل یکی است.»

به این دوستم نوشتم :‌ «میدانید اگر من این گپ ها را بگویم یک تعداد آن را با حس نظر خواهند نگریست . اگر شما بگویید تعداد دیگری از آن را با حسن نظر خواهند دید. و اما، اگر شما بگویید و من نشرش کنم چانس آن وجود دارد تا شمار به مراتب بیشتر با حسن نظر آن را مورد توجه قرار بدهند.  از آن دوستم خواستم تا  همین نکات را در یک کلیپ بگویید تا همین گونه منتشرش کنم. دوستم پاسخ داد که فعلاً از مدتی از دنیای مجازی فاصله گرفته و نمیخواهد شخصا چیزی نشر کند و یا چیزی از نام او منتشر شود. و در ادامه نوشت : «شما می توانید این دیالوگ را زیر عنوان صحبت با یک دوست نشر کنید. یعنی از من نام نبرید لطفا.»

من ناگزیر حق این دوستم را در مورد این که سخن نگوید و گپی هم با درج نام وی منتشر نشود،‌ رعایت کنم. و اما،‌ این جا نمیتوانم نگویم که حیف است که چنین هموطنانی وارد بحث علنی در مورد مسایل مبرم  جامعه و کشور نشوند. خوب من علت سکوت وی را نپرسیدم. چون این دوستم انسان فهمیده و عاقلی است،‌ حتماً‌ علت معقولی هم برای سکوت موقتی اش دارد.

خوب عین پرسش را با یک تعداد از هموطنان دیگر هم مطرح کرده ام که خوشبختانه شماری از آنان طی ویدیو کلیپ ها به آن پاسخ گفته اند. این ویدیو کلیپ ها را به زودی منتشر خواهم کرد- ولو با نظرهای ارایه شده در آن ها موافق باشم و یا نه باشم.

شما نیز اگر به ارتباط پرسش مطروحه  گفتنی هایی دارید میتوانید در پای این مطلب بنویسید و یا هم سخنان تان را در ویدیو کلیپ های کوتاه بیان کرده و از طریق پیامگیر برایم بفرستید تا در بحث مورد نظر درج شوند.

+

لینک همین  مطلب در فیسبوک برای ابراز نظر شما

+

مطالب بیشتر در آسمایی در مورد انتخابات:

- حمید عبیدی : به کدام نامزدها باید رأی داد و به کدام ها نه باید رای داد

 بحث به ارتباط همین نوشتار در فیسبوک

- دستگیر روشنیالی : د انتخاباتو هدف د ټولني حاکميت دی،نه د ټولني محکوميت

- سخن روز آسمایی: چند نکته در مورد اهمیت انتخابات پیشرو

لینک مطلب در فیسبوک برای ابراز نظر شما

- بحث شماری از صاحبنظران  در مورد معیار های تشخیص نامزدان شایسته در فیسبوک

- زنان به کدام نامزد وکلا باید رأی بدهند

- انتخابات پارلمانی و سخنان یک هموطن «ساکت»

بحث به ارتباط همین مطلب در فیسبوک