19.07.2017

زرغونه عبیدی

با دوکتور عالمه بیشتر آشنا شوید

دوکتور عالمه در دامان یک خانواده روشنفکر در شهر کابل دیده به جهان گشوده و پس از سپری نمودن دوره های ابتدایی، متوسطه و ثانوی در لیسه های محجوبه هروی و زرغونه، با استفاده از بورس تحصیلی درسال 1983 عازم کشور آلمان گردید. وی دوره های ماستری و دوکتورا را در رشته فلسفه و در زمینه بررسی مناسبات افغانستان و آلمان در پوهنتون لیپزیک به پایه اکمال رسانید.

دوکتور عالمه علاوه بر اکمال تخصص تا درجه دوکتورا، در فاصله میان سال های (1381 - 1390 = 2002 -2011) دوره های آموزشی ذیل را نیز به خاطر کسب تجارب کاری سپری نموده است:

کورس آماده گی برای کار به حیث کارمند انکشافی - آموزش در مورد (کیفیت به مثابه پروسه) - تحصیل در بخش حل منازعه و صلح در اکادمی (academy for conflict transformation) (آلمان) - کورس تخصصی برای کوردیناتور یا همآهنگ کننده پروگرام –(آلمان) - کورس تخصصی در مورد پلان، نظارت و بررسی (آلمان) - کورس (capacity works giz) - در راستای ساختن ستراتیژی در کشور ویتنام به حمایت دفتر (giz)

دوکتور عالمه با استفاده از آموزش های فوق، مهارت های کاری را در عرصه های مختلف کسب نموده و در موارد ذیل از آن در خدمت به افغانستان عزیز و هموطنان به کار برده است:

دوکتور عالمه علاوه بر وظایف و مسوولیت های فوق الذکر وظایف افتخاری ذیل را نیز انجام داده است:

دوکتور عالمه در زمینه فعالیت های فرهنگی و کار با رسانه ها نیز دستآورد های مهمی دارد که نمونه های آن را در ذیل میتوان یاد آوری نمود:

در زمینه همکاری با رسانه ها و فعالیت های فرهنگی، مدنی و اجتماعی دوکتور عالمه کار های ذیل را انجام داده است:

دوکتور عالمه به ارتباط وظایف کاری در کنفرانس ها و گردهمایی های بین المللی به کشور های لاووس، کمبودیا، نیپال ، اردن، فلسطین، ویتنام و آلمان سفر نموده است.

در سال 1392 (2013) از جانب کمیته مشارکت سیاسی زنان با اهدای تندیس تقدیر شد و در سال 1393 (2014) از میان 200 تن در لست 22 نفری سفیران صلح برگزیده شد. در سال 1395 مفتخر به دریافت تندیس پژوهش گر دانش های سیاسی گردید. دوکتور عالمه در ماه جدی سال ۱۳۹۵ مفتخر به اخذ مدال عالی دولتی ملالی گردید.

دوکتور عالمه یکی از مدافعان متعهد حقوق زن است. او در سمپوزیم ( کنفرانس) کابل – توانمند سازی و نقش زنان در جامعه افغانستان ( مؤرخ 31 ثور – 2 جوطا سال 1393 = 20-22 می سال 2016 ) که زنان افغان از ۳۴ ولایت کشور، خود ابتکار و عملی ساختن آن را به عهده داشتند، سفارشات مشخصی را در عرصه های جایگاه زن در اسلام، سکتور عدلی و قضایی، سیاست، مطبوعات، اقتصاد، صحت، تعلیم و تربیه،

صلح، امنیت، و فرهنگ ارایه کرده است

در 18 حوت 1394 دوکتور عالمه با در نظرداشت حساسیت اوضاع و اهمیت فراوان مسایل مربوط به مهاجرین و عودت کننده گان افغان، درخواست رییس جمهور افغانستان را در قبول مقام معین امور پناهنده گان وزارت امور مهاجرین و عودت کننده گان پذیرفته و تا این لحظه در این موقف مهم وظایف خود را موفقانه انجام میدهد.

***

از موقف معین امور پناهنده گان وزارت امور مهاجرین و عودت کننده گان، دوکتور عالمه در گشایش کنفرانس بزرگ بین المللی برای تجدید حمایت جامعه جهانی از مردم افغانستان (کنفرانس بروکسل)، اظهار نمود که پدیده مهاجرت به یک موضوع مهم بین المللی تبدیل شده و مدیریت آن نیازمند همکاری و هماهنگی جدی نهاد های ملی و بین المللی می باشد. او در این کنفرانس از عواملی که مردم افغانستان را وادار به مهاجرت میکند نام برده، همکاری اتحادیه اروپا را در عرصه مبارزه با قاچاق انسان استقبال و از دوستان بین المللی خواهان توجه همه جانبه در رعایت تمام قوانین حقوق بشری در قبال پناهجویان افغان گردید. دوکتور عالمه در ملاقات با خانم " اسمی دی جانگ " مسئول دفتر کمک های بشری اتحادیه اروپا مقیم کابل ( 7 فبروری 2017)، کنترول و مدیریت عودت کنندگان را با توجه به رقم بیشتر از یک میلیونی آن برای دولت افغانستان دشوار عنوان کرده و خواهان همکاری موسسات بین المللی گردید. همچنان در ملاقات با " داکتر اولرش ارنست " معاون سفیر آلمان درکابل خواسته است که از برگشت دادن خانواده ها و کودکان مهاجر از آن کشور خود داری نمایند. حملۀ اخیر انتحاری طالبان در شهر کابل - چهارراهی زنبق، منجر به قتل یکتعداد زیاد هموطنان گردید. عکس العمل سریع دوکتور عالمه و جانب همکاران آلمانی باعث گردید تا جانب آلمان پلان ها و پرواز های تنظیم شده را جهت برگشت پناهجویان افغان به کابل الی تصامیم بعدی به تعویق بیاندازد. دوکتور عالمه در مصاحبۀ تیلیفونی با بخش فارسی - دری رادیوی سویدن گفته است که ما نمی‌توانیم خواست خود بر کشورهای اروپایی تحمیل بکنیم و اما ما مسایل افغانستان را با دید خود با آن‌ها مطرح کرده و با در نظر داشت وضعیت امنیتی کنونی افغانستان از کشورهای اروپایی درخواست بشردوستانه می‌کنیم که برنامه بازگشت‌ها را تا انجام بررسی بعدی وضعیت افغانستان، متوقف کنند.

دوکتور عالمه عضو هیات مدیره  کانون هماهنگی زنان است و با اندیشۀ توانایش حمایتگر فعالیت های  این کانون میباشد.

*

پیوندها:

گفت و شنود با دکتور عالمه مسوول «کمیته مشارکت سیاسی زنان افغانستان»