رسیدن به آسمایی : 09.06.2008؛ تاریخ نشر در آسمایی : 09.06.2008

 

به نامِ خداوندِ بخشاینده و مهربان

اعلامیۀ شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوق بشر افغانستان

قتلِ خبرنگار، قتلِ تربیونِ آزادیهای شهروندیست!


15:20/09:06:2008

قتلِ وقیحانۀ خبرنگارِ جوان و مستعدِ رادیو بی بی سی، آقای عبدالصمدِ روحانی، یکبار دیگر، نفرت و انزجارِ مردمِ افغانستان را نسبت به دشمنانِ فرهنگِ ارزشهای شهروندی و روندِ تحولاتِ نظامِ آزادیهای بیان و فکر، سبب گردید.

حمله بر آزادیِ بیان، حمله بر ارزشهای مشروعِ نظام است؛ زیرا این ارزشها، در قانونِ اساسیِ افغانستان تسجیل یافته و هیچ کسی حق ندارد، تا شهروندانِ افغان را به خاطرِ فعالیت در عرصۀ آزادیهای شهروندی، موردِ پیگرد و یا مجازات قرار دهد.

خفه کردنِ صدای روزنامه نگارانِ افغان، به معنای خفه کردنِ صدای مردم است. مردم، رسانه ها را به عنوانِ مهمترین مولفۀ نظامِ دموکراتیک در زیرِ چترِ حاکمیتِ قانون می دانند.

شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوقِ بشرِ افغانستان، از حکومتِ افغانستان می طلبد، تا مرتکبینِ این عملِ غیرِانسانی را هرچه زودتر دستگیر و در دادگاه علنی، در حضورِ رسانه های همگانی، محاکمه نماید؛ تا درسی باشد به قاتلانِ روزنامه نگارِ بیگناه کشورِ ما.
شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوقِ بشرِ افغانستان، از پارلمانِ کشور تقاضا می نماید تا طی پیامِ رسمی، از نامِ نمایندگانِ مردمِ کشور، قتلِ روزنامه نگاران و در مجموع برخوردهای غیرِانسانی در برابرِ روزنامه نگاران را، تقبیح نموده، کمیسیونِ مربوطۀ شورای ملی، پرونده های متخلفین را، به گونۀ جدی، پیگیری نماید.
شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوقِ بشرِ افغانستان، این حادثۀ المناک را به دست اندرکارانِ فعال و کارای بی بی سی برای افغانستان، به خانوادۀ مدافعینِ ارزشهای جامعۀ مدنی و برای همۀ روزنامه نگارانِ میهن، تسلیت گفته و در این راه دشوار، همنوایی و همباوریِ خویش را با ایشان ابراز می دارد.

به امیدِ ثبات و امنیتِ دایمی در کشور
اعضای شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوقِ بشرِ افغانستان