رسیدن به آسمایی :24.04.2008؛ تاریخ نشر در آسمایی :25.04.2008

 

به نام ذات بی همتا

اعلامیه شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوق بشر افغانستان

در پیوند با ایجاد محدویت ها در برابر آزادی رسانه ها در افغانستان

ازچندی بدینسوست که مبحثِ آزادیِ رسانه ها، به بهانۀ منعِ نشرِ سریالهای هندی از سوی رسانه های تصویری، با خطر محدودیت مواجه گردیده است. این مبحثِ نا به هنگام، تشویشِِ فراوانِ شهروندان و نهادهای مدنی را در پیوند با سایرِ آزادیهای شهروندی به بار آورده است. بیمِ آن می رود که افغانستان یکبارِ دیگر قربانیِ تندرویهایی گردد که جبرانِ آن خیلی دشوار و گران خواهد بود. از سوی دیگر،هراس وجود دارد، که نخستین مراحلِ آزادیهای فرهنگی، که افغانستان به نمونۀ خوب آن در جهان مبدل گردیده و مردمِ این کشور به آن نیازِ مبرم دارند، به دشواریهایی مواجه گردد که مانعِ توسعه و پیشرفتِ کشور گردد.

1. قانونِ اساسیِ افغانستان، آزادیهای شهروندی را، به عنوانِ یکی از مؤلفه های مهم در چهارچوبه های حقوقیِ کشور، به رسمیت می شناسد؛ آزادیِ رسانه ها، عنصرِ مهمی از آزادیهای شهروندی و فرهنگی به شمار می رود؛ پس، از دیدگاه قوانینِ ملی، دلیلی برای ممانعتِ آن وجود ندارد.

2. دولتِ افغانستان، به کنوانسیونِ بین المللیِ حقوقِ مدنی ـ سیاسی و کنوانسیونِ بین المللیِ حقوقِ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، که سازمانِ مللِ متحد آن را تصویب نموده است، متعهد می باشد. این کنوانسیونها، که از ارزشمندترین هنجارهای حقوقِ بشر به شمار می روند، آزادیهای شهروندی و فرهنگی را رسمیت شناسی کرده و هیچ مانعی نباید در برابرِ آن قرار گیرد.

3. دولتِ افغانستان، به عنوانِ عضوِ سازمانِ مللِ متحد، متعهد به منشورِ این سازمانِ بین المللیست. منشورِ سازمانِ مللِ متحد، که متضمنِ صلح و دیتانتِ بین المللی می باشد، از دولتهای عضو می طلبد تا احترام به حقوقِ شهروندی را در دستورِ کارِ خویش قرار دهند.

شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوقِ بشر، که هم آهنگ کنندۀ نهادهای حقوق بشری در افغانستان است، تشویشِِ خویش را از ادامۀ مغشوش کنندۀ این مبحث اعلام داشته، از وزارتِ محترمِ اطلاعات و فرهنگ، نهادهای مدنی و اعضای پارلمانِ کشور می طلبد تا با راه اندازیِ نشستها، راههای برون رفت از این ناهنجاری را بگیرند.

شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوقِ بشرِ افغانستان به این باور است که احترام به دینِ مبینِ اسلام، از ارزشها و باورهای مردمِ به بلا کشیدۀ افغانستان است و نباید، هیچکسی مجالِ سوء استفاده از این باورِ پاک را به دست بیاورد.

شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوقِ بشرِ افغانستان، از جلالتمآب رییسِ جمهور، که بنابر قانونِ اساسیِ کشور، متضمنِ تأمیناتِ حقوقِ شهروندی می باشد، با کمالِ احترام می طلبد تا در زمینه، با استفاده از مسؤولیت و صلاحیتِ خویش، وساطت نموده، با حلِ منطقی و قانونمند، به حفظِ توازن در ارزشهای دینی و هنجارهای اجتماعی، نایل آیند.

نشانی شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوق بشر.

کارتۀ سه، جادۀ مقابل لیســـــۀ حبیــــبیه، نرســـیده به ناحیۀ ششم شـــهرداری.

شماره های تماس: 0776619567، 0799353481، 0700260942.

وب سایت: www.cshrn.af

شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوقِ بشر، در اگستِ سالِ 2004 میلادی، به مقصدِ تعمیم، ترویج و حمایت از حقوقِ بشر، استحکامِ جامعۀ مدنی، حاکمیتِ قانون و دموکراسی، ایجاد گردید. شبکۀ جامعۀ مدنی، برای هم آهنگی، ظرفیت پروری و تأثیرگذاری بر هنجارهای قانونی و پخشِ اطلاعات در زمینۀ حقوق بشر، در 20 ولایتِ افغانستان، فعالیت دارد.