رسیدن به آسمایی : 09.06.2008؛ تاریخ نشر در آسمایی : 09.06.2008

منبع : شورای وزیران

گزارش مصوبات شورای وزیران

مورخ 20 جوزا 1387

جلسۀ نوبتي شوراي وزیران با تلاوت آيات چند از كلام الله مجيد، تحت ریاست جلالتمآب احمد ضیاء مسعود معاون اول و سرپرست ریاست جمهوری اسلامی افغانستان، در قصر گلخانه ارگ ریاست جمهوری دایر گردید.

در ابتدا، سرپرست ریاست جمهوری از کمیته دولتی حالات اضطرار، وزرای زراعت و آبیاری و احیاء و انکشاف دهات خواست تا از اجراات شان در رابطه به کمک رسانی به مناطق آسیب پذیر و انتقال گندم معلومات دهند.

معاون دوم ریاست جمهوری و رئیس کمیته دولتی حالات اضطرار از چگونگی اجراات آن کمیته به شورای وزیران معلومات داده گفت: شورای وزیران مشکل کمبود مواد غذایی در ولایات را در جلسات بعدی بطور همه جانبه مورد غور و بررسی قرار دهد، از اجراات جداگانه و مستقل بعضی وزارت ها و ادارات دولتی که سبب بی نظمی در پروسه توزیع مساعدت ها می گردد جلوگیری بعمل آید. در پلان توزیع مواد غذایی از طریق موسسه WFP و دولت جمهوری اسلامی افغانستان هماهنگی بیشتر بوجود آید، مشکل مالی کمیته دولتی حالات اضطرار که بعضاً انتقال مواد غذایی به ولایات را به کندی مواجه می سازد، حل گردد.

شورای وزیران ضمن تایید این گزارشات فیصله نمود، کمیته دولتی حالات اضطرار طرح جامع تری را برای مساعدت به ولایات آسیب پذیر ارایه نموده وزارت های عضو کمیته دولتی حالات اضطرار اجراات شان را در هماهنگی کامل با رئیس کمیته انجام دهند.

سپس، وزیر احیاء و انکشاف دهات از اقدامات آن وزارت به همکاری اداره مستقل ارگان های محل و والی ولایت بلخ در رفع مشکل عده ای از مردم که از منطقه البرز ولسوالی چمتال در ساحه چشمه شفا جابجا گردیده است، به شورای وزیران گزارش و اطمینان داد که مشکل جابجا سازی آنها بزودی رفع می گردد، عجالتاً جهت حل مشکل آب آشامیدنی و توزیع مواد خوراکی به آن ساحه اجراات لازم صورت
گرفته است.

همچنان وزیر زراعت و آبیاری از انتقال گندم به ولایات آسیب پذیر به جلسه معلومات داده گفت: ایجاب می نماید، علاوه بر تطبیق پروگرام توزیع مواد غذایی و گندم توسط موسسه WFP، دولت بودجه اختصاصی، ذخیره گندم و مواد خوراکی را در اختیار کمیته دولتی حالات اضطرار قرار داده تا در شرایط خاص و اضطراری در مناطق آسیب پذیر که ضرورت به توزیع مواد غذایی دارد از طریق آن کمیته، گندم و سایر مواد خوراکی توزیع گردد.

در ادامه جلسه، وزیر عودت مهاجرین نظریات شان را جهت کمک و مساعدت های بموقع برای عودت کننده گان و بیجاشده گان داخلی به مجلس ارایه نمود.

به همین صورت، وزیر احیاء و انکشاف دهات، اجرای مساعدت به بیجا شده گان ولسوالی سنگین ولایت هلمند و اطراف آنرا به شورای وزیران اطمینان داده گفت: کمیته حالات اضطرار، صلیب سرخ بین المللی، اداره جمعیت حلال احمر افغانی ، ریاست امور مهاجرین و ریاست احیاء و انکشاف دهات در ولایت هلمند مساعدت های ضروری را به بیجا شده گان آن مناطق انجام داده است.

در عین حال، وزیر انکشاف شهری از توزیع نمرات رهایشی برای تعداد زیادی از فامیل های قریه ها و قصبات ولایت هلمند که نسبت عوامل بد امنی در اطراف شهر لشکرگاه آن ولایت جابجا شده اند به مجلس خبر داده گفت: جابجا شدن مردم در شهر ها باعث تراکم نفوس و سبب تخلیه قریه ها و قصبات کشور خواهد گردید و این امر به مرور زمان باعث کاهش زراعت و تخلیه دهات میگردد لازم است که دولت زمینه های کاریابی را در سطح مناطق شان بوجود آورده، امنیت شهروندان در ساحات خودشان تامین شود.

متعاقباً وزیر امور داخله به سوالات سرپرست ریاست جمهوری اسلامی افغانستان در رابطه به وضعیت امنیتی ولایت بغلان معلومات ارایه نموده از تامین امنیت در ولسوالی های ولایت بغلان اطمینان داد.

طبق اجندا، وزیر مالیه در مورد انتقال وجوه باقیمانده بودجه انکشافی سال 1386 وزارت ها و ادارات دولتی منحیث ضمیمه دوم بودجه انکشافی سال 1387 گفت: در جلسه مورخ 6/3/1387 شورای وزیران، بودجه انکشافی یک تعداد وزارت ها و ادارات دولتی که حاوی مبلغ سه صدو پنجاه و نه ملیون و یکصدو نود هزار دالر میگردید، به حیث ضمیمه اول بودجه انکشافی سال 1387 مورد تائید قرار گرفت، بعداً بر طبق ارزیابی راپور های واصله مصارفاتی یک تعداد وزارت ها و ادارات باقیمانده دولتی، مبلغ سه صدو هفتاد و دو ملیون و نهصد و شصت و نه هزار دالر وجوه باقیمانده پروژه های انتقالی سال 1386 آنها منحیث ضمیمه دوم بودجه سال 1387 غرض تائید به شورای وزیران پیشکش گردید.

شورای وزیران بعد از بحث لازم انتقال مبلغ سه صدو هفتاد و دو ملیون و نهصد و شصت و نه هزار دالر را به حیث ضمیمه دوم بودجه انکشافی سال 1387 مورد تائید قرار داده، وزارت مالیه را موظف نمود، تادیات پروژه های انتقالی شامل ضمیمه اول و دوم بودجه سال 1387 وزارت ها و ادارات دولتی را در خلال ایام رخصتی تابستانی پارلمان اجرا نماید و ضمایم بودجه سال 1387 را توام با ارزیابی شش ماهه بودجه ملی غرض تصویب به پارلمان بفرستد.

طبق اجندا، وزیر عدلیه قانون مبارزه علیه جرایم تروریستی را به شورای وزیران چنین مطرح نمود:

این قانون در روشنی حکم فقره دوم ماده هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی افغانستان به منظور مبارزه علیه جرایم تروریستی وضع گردیده است.

طرح قانون متذکره به تاریخ 26/1/1387 در وزارت عدلیه به اشتراک نماینده گان ستره محکمه، وزارت های مالیه، اقتصاد، امور داخله، امور خارجه، امور زنان، اداره لوی څارنوالی، ریاست عمومی امنیت ملی و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان مورد تدقیق قرار گرفت و به جلسه مورخ 19/2/1387 کمیته قوانین شورای وزیران، بعد از بحث، قانون متذکره مورد تائید قرار گرفته است.

این قانون در 4 فصل و 26 ماده بعد از غور و بحث لازم مورد تایید شورای وزیران قرار گرفت.

شورای وزیران آغاز رخصتی شورای ملی و روند اجراات فعالیت های پارلمانی را به بحث گرفت، از اینکه شماری زیادی از قوانین منجمله 195 مورد سند تقنینی اعم از قوانین، فرامین تقنینی، معاهدات بین المللی، میثاق ها و توافقنامه ها تا هنوز در بلاتکلیفی بسر میبرند، اظهار تشویش نمود.

همچنان در جلسه از طولانی بودن بحث روی قوانین و تاخیر آن به ماه ها در مجلس شورای ملی، عدم حضور اعضای ولسی جرگه باعث تکمیل نشدن نصاب و بالاخره موجب تصویب نشدن طرح قوانین میگردد نیز تذکر بعمل آمد و خاطر نشان گردید، هرچند ماده 97 قانون اساسی جمهوری اسلامی افغانستان صراحت دارد که کار روی طرح قانون ارسالی نباید بیشتر از یکماه طول بکشد که این امر در عمل رعایت نگردیده و یک تعداد زیادی از قوانین ناتمام باقیمانده است که موجب عقب مانی و سردرگمی در اجراات گردیده است.

مطابق به اجندا، پرداخت مبلغ سیزده ملیون و چهار صد هزار افغانی قیمت جایداد عبدالحکیم ضیایی که در الحاق قرار گاه ریاست عمومی امنیت ملی قرار دارد و هم اجرای معاش و اعاشه 1510 تن سرباز و 945 تن اجیر خارج از تشکیل منظور شده ریاست امنیت ملی بحث گردید، از اینکه رئیس عمومی امنیت ملی در جلسه حضور نداشت، فیصله بعمل آمد تا آن ریاست موضوعات فوق را با وزارت مالیه بحث و نهایی نموده به یکی از جلسات آینده شورای وزیران ارایه نماید.

سپس، ترک تابعیت افغانی مسمات صبریه الحان بنت نور احمد متولد سال 1346 مسکونه اصلی ناحیه هشتم شهر کابل که تابعیت کشور ناروی را کسب نموده، به مجلس مطرح و مورد تصویب قرار گرفت.

در اخیر جلسه، معاهدات بین المللی ذیل توسط وزیر عدلیه به جلسه مطرح و مورد تصویب قرار گرفت.

موافقتنامه میان سازمان پیمان اتلانتیک شمالی و جمهوری اسلامی افغانستان در مورد امنیت اطلاعات که بتاریخ 28 مارچ 2008 مطابق به 9 حمل 1387 به امضا رسیده است، در ماده پنجم موافقتنامه آمده است، قبل از تبادله هر نوع اطلاعات بین جمهوری اسلامی افغانستان و پیمان اتلانتیک شمالی (NATO) مقامات مسئول امنیتی باید بطور دو جانبه قانع گردند.

موافقتنامه سهم کشور فرانسه در آموزش افسران اردوی ملی افغانستان میان دولت جمهوری اسلامی افغانستان و وزارت امور خارجه جمهوری فرانسه که بتاریخ 28 ثور 1387 مطابق به 20 می 2008 به امضا رسیده است در ماده سوم و چهارم موافقتنامه مصارف تعلیم و تربیه افسران نظامی افغانستان در مدت معینه بدوش وزارت دفاع کشور فرانسه میباشد.

پروتوکل برق رسانی از کشور ترکمنستان به مناطق سرحدی افغانستان که بتاریخ 19 اپریل 2008 مطابق 21 حمل 1387 به امضا رسیده و در آن موارد ذیل توافق شده است:

جانب افغانستان ضرورت تورید برق را توسط لین انتقال 500 کلیو وات از ترکمنستان به افغانستان تا 300 میگاوات تائید نمود.

به منظور پاسخ به ضرورت مذکور، ترکمنستان لین انتقال خویش را از سب استیشن سردار (ترکمنستان) تا مرز مشترک ترکمنستان - افغانستان تمدید و تسهیلات اضافی انرژی را در قلمرو خویش تعمیر خواهد کرد.

افغانستان نیز به نوبه خویش لین انتقال 500 کیلو وات از سرحد افغانستان – ترکمنستان را تا سب استیشن جدید 220/500 کیلو وات در اندخوی تمدید خواهد کرد.

جوانب موافقه نمودند، در صورت ضرورت به افزایش برق متجاوز از 300 میگاوات به ملاحظه ظرفیت تخنیکی لین انتقال 500 کیلو وات در مجالس بعدی در مورد بحث صورت گیرد.

ترکمنستان تامین برق بادغیس، ولسوالی های قرقین و خم آب را از طریق لین انتقال 110 کیلو وات به شرطیکه افغانستان تسهیلات مربوط را در قلمرو خویش تعمیر نماید، موافقت نمود.

به منظور افزایش تامین برق هرات با تکمیل ساختمان سب استیشن 110/220 کیلو وات توسط افغانستان - ترکمنستان ولتاژ موجود 110 کیلو وات را به 220 کیلو وات بلند خواهد برد.

موافقتنامه قرار داد برنامه های آموزشی وزارت امور زنان میان وزارت امور زنان و انجمن زنان هندوستان که بتاریخ 17 اپریل 2008 مطابق 29 حمل 1387 در کابل به امضا رسیده است.

معرفی 1000 تن از زنان کاندید شده سکتور های غیر دولتی، نیازمندان و بیوه زنان، از طریق وزارت ها یا انجو های داخلی جهت به پایان رسانیدن و تکمیل کردن آموزش ها.

وزارت امور زنان و انجمن زنان هندوستان (SEWA) به کاندیدان مستحق سهم خواهند داد، ساعات کاری کارمندان این پروژه از ساعت 8 صبح الی 4 عصر مطابق قانون کار جمهوری اسلامی افغانستان می باشد.

به تعداد 33 تن غرض آموزش به کشور هندوستان اعزام می شوند.

همچنان وزیر انرژی و آب از عقد قرارداد های ذیل به شورای وزیران خبر داد:

مطالعات اقتصادی و تخنیکی بند ذخیره شاه توت بالای دریای میدان وردک که طی مدت هجده ماه تکمیل میگردد، با کمپنی پویاب ایرانی به ارزش مبلغ یک ملیون و هشت صدو شصت و نه هزار دالر عقد قرار داد گردیده است.

عقد قرار داد تجهیزات برق رسانی با دو کمپنی داخلی و یک کمپنی خارجی به ارزش مبلغ ده ملیون و هشت صدو نود هزار دالر.

عقد قرار داد مقدار شصت ملیون لیتر تیل دیزل جهت مصارف دیزل جنراتور های ولایات کابل، قندهار، زابل و ولسوالی لشکرگاه ولایت هلمند با کمپنی های زاهد ولید و هیواد پطرولیم به ارزش مبلغ 54 ملیون دالر، نیز صورت گرفته است.