فرشته

از کابل

از اين « علما » بايد پرسيد

در سايت خبری افغان پيپر خواندم که :

« حقوق بشر حقوق اسلامی نيست !

نشر مطالب ماهنامه کميسيون مستقل حقوق بشر در ولايت کندز بين علما و مسولين اين کميسيون در مورد مسايل حقوقى مرد و زن باعث اختلاف و مشاجره لفظى شده است.
حدود يکصد تن از علما و امامان مساجد ولايت کندز، طى گردهمايى درمسجد جامع چايفروشان شهرکندز به تاريخ ١٢ سرطان قطعنامۀ سه فقره اى را به مقام ولايت و دفترکميسيون مستقل حقوق بشر کندز صادر نمودند که تساوى حقوق زن ومرد درطلاق ، وراثت و قضا از جمله اعتراضات اين شورا بوده که در ماهنامۀ کميسيون مستقل حقوق بشر ، نشر گرديده است .
مولوى عبيدالله معاون شوراى علما ومديرنشرات وتبليغات رياست حج واوقاف ولايت کندز گفت که در موارد تعدد ازدواج مردان ، اختيارطلاق به زنان ، حق مساوى زن ومرد در وراثت وقضا اعتراضات نا درستى عليه دين اسلام در ماهنامه حقوق بشر وارد گرديده است .
مولوى عبيد الله درحاليکه دلايل خود را در روشنى به آيات قرآن عظيم الشان وشريعت نبوى درين موارد ياد آور مي شد، افزود: اين ماهنامه اسلام را به نقض حقوق زن متهم نموده است، درحاليکه اسلام حقوق زن ، مرد ، کودک ، طبيعت وحتى حيوانات را مفصلاَ مطرح نموده و اسلام براى اعاده حقوق بشر آمده است .
عبدالعزيز عظيمى امام وخطيب مسجد سيد آباد شهرکندز گفت که دراسلام زن حق طلاق دادن شوهر را نداشته ويا درتساوى حقوق با برادر مساويانه حق ندارد، ولى درنشرات ماهنامه حقوق بشر، برضد چنين احکام اسلام، اعتراض شده است .
يکعده اين علما خواهان تدوير ميز گرد با مسؤولين حقوق بشر شده و مي گويند که بدون اينکه اين گفتگوها منجر به تظاهرات شود ،طرفين با هم بنشينند وباابراز دلايل ثابت دينى وشرعى موضوع را حل و فصل نمايند .
اما شمس الدين حامدى رئيس ساحوى کميسيون مستقل حقوق بشر در کندز درحاليکه علما را به اصول حق آزادى بيان فرا مي خواند، اظهار داشت : موضوعات منتشرۀ ماهنامه کميسيون حقوق بشر نظرمسؤولين آن نيست ، بلکه مربوط به شخص نويسنده آن است .
حامدى افزود : آنها موضوع را با دفترمرکزى در کابل درجريان گذاشته اند و درمورد اعتراضات علما که درکدام نشريه به قلم کدام شخص چه گفته شده ، موضوع را بعد از غور وبررسى دقيق با تفاهم علما حل وفصل خواهند کرد.
وى ياد آورشد که هفته آينده ميزگردى را به اشتراک علما وروشنفکران ومسؤولين دفترساحوى حقوق بشر برگزارخواهند نمود تا سوء تفاهمى که به ميان آمده ازطريق مفاهمه رفع گردد .
ماهنامه کميسيون حقوق بشر ارگان نشراتى کميسيون حقوق بشر بوده که از سوى دفتر مرکزى اين کميسيون ماهانه در کابل چاپ شده و از طريق دفتر ساحوى ولايت کندز به ادارات دولتى توزيع مي گردد.
»

از اين علمای محترم بايد پرسيد که در کدام آيت در قرآن شريف  و در کدام حديث از حضرت پيامبر اسلام ( ص)  در مورد لزوم عدم تساوی حقوق زن و مرد حکم شده است؟

آن چه که در قرآن در مورد مسايل حقوقی است ، احکام تأییدی و اصلاحی اند  و نه احکام عبادی .  تنها احکام عبادی احکام غير قابل تغيير اند و نه احکام تأييدی و اصلاحی .

در صدر اسلام حد اقل حقوقی که  برای زن در شرايط آن زمان ممکن بود ، داده شده است . در 14 قرن پيش چيزی بيشتر از آن در جامعهء عرب ممکن نبود. پس از 14 قرن و در شرايط تاريخی کاملاً نو ، نمی توان در حد آن 14 قرن پيش متوقف ماند . روح اسلام معطوف به تأمين عدالت است. در هيچ کجا گفته نشده است که خواهر نمی تواند برابر با برادر ارث ببرد. در هيچ کجا گفته نشده است که دختر قبل از 18 ساله گی بايد ازدواج کند. در هيچ کجا گفته نشده است که زن نمی تواند عالم دينی شود و يا به اين يا آن مقام برسد. در هيچ کجا گفته نشده است که مرد بايد حتماً چهار زن بگيرد.

قابل تأسف است که هنوز هم  کسانی که مغز را گذاشته و به پوست چسپيده اند ، با دست زدن به هر ابزاری می کوشند خود شان را رهبر معنوی مسلمانان معرفی بکنند . اين « علما » ی محترم نبايد درک و تصور سطحی و نادرست  خود را به جای عين اسلام قرار دهند. اگر از اينان امتحان زبان عربی و تاريخ اسلام گرفته شود ،  همهء شان ناکام خواهند ماند- بگذريم از علوم و دانش های ديگر.