نشر : 04.07.2012

حمید عبیدی

«شیطنتی» در باب « کاکه تیغون در مسیر تاریخ»

شناسه ی کتاب

نام کتاب: کاکه تیغون در مسیر تاریخ

نویسنده: کاکه تیغون

گونه ی اثر: طنز منثور

ناشر: بنیاد پرنیان - بنیاد انتشارات عازم

تاریخ : ماه حوت 1390 خورشیدی

ویرایش و صفحه آرایی : محمد کاظم کاظمی

طرح پشتی: محسن حسینی

شمار صفحات: 223 صفحه

شماره گان: 1000 نسخه

نوبت چاپ: نخست

جای چاپ: انتشارات عازم - کابل

 

کاکه تیغون، که برای نخستین بار با «لبخند شیطانی»  صاحب کتاب شده بود اینک با بیرون دادن « کاکه تیغون در مسیر تاریخ» مرتکب دومین کتاب گردید.

در این دنیایی که برخی ها در روز روشن آثار دیگران را می دزدند و به نام خود دوباره منتشر می سازند،  این طنز نویس دو کتابه ی ما هنوز هم حاضر نه شده است تا  گناه ارتکاب آثار خودش را با نامی که در تذکره و پاسپورت دارد بر گردن بگیرد و در محضر عام معترف شود که بلی این منم با این نام اصلی و این نام مستعار. خوب چی می توان کرد با  دو منشی این طناز و امتناعش از  تقبل افتخارات طنزهای انتحاری اش؟!

فکر می کنم این طناز که قدرت انفجاری طنزهای انتحاری خودش را خوب می داند ، شاید از ترس این که مبادا روزی به خاطر انتقام مورد حمله ی انتحاری و یا غیر انتحاری قرار نه گیرد ، ترجیع می دهد زیر دستار کاکه تیغون از چشم نامحرم پنهان بماند. و اما این اقدامات امنیتی ، گاهی مشکلاتی  برای من نیز ایجاد می کند. خوب اگر یک پلک وقت و حوصله داشته باشید، مشکل را برای تان روشن خواهم ساخت. مشکل از این چشمه آب می خورد  که ش. شیرآغا و کاکه تیغون  هر دو زمانی در آسمایی مرتکب طنز می شدند. شماری از خواننده گان آسمایی هنوز هم فکر می کنند که این دو یک شخص اند زیر دو نام مستعار.

همین چند روز پیش دوستی که همشهریم نیز است به من گفت:

-  آقای عبیدی خبر شدم که دومین  مجموعه ی آثار تان منتشر شده است. 

و وقتی خود را با سیمای شگفتی زده  و نگاه پرسشگرم رو به رو یافت ، گفت :

- منظورم «کاکه تیغون در مسیر تاریخ » است.

من از  اتهام داشتن چنین استعدادی در طنز نویسی بیشتر شگفتی زده شده و با قاطعیت گفتم :

- دوست عزیز اشتباه می فرمایید من کاکه تیغون نیستم.

حرفم را قطع کرد و در حالی که با نگاه  ناباورانه به سویم می نگریست ، گفت:

-  نه خیر من از این گله نه دارم که چرا  یک نسخه از این کتاب را به من تحفه نه داده اید.  من از تجربه ی خودم می دانم که نویسنده از نشر آثارش در افغانستان نه تنها حق الزحمه نه می گیرد، بل باید مصرف چاپ آثار خودش را هم بپردازد؛ به علاوه قیمت پست اثر را به اقارب و دوستان و همکاران نیز باید بر گردن گیرد...

این دوستم به ادامه  تقاضا کرد تا  یک ننسخه از « کاکه تیغون در مسیر تاریخ» را در بدل پرداخت قیمت  در اختیارش قرار دهم... بالاخره ناگزیر شدم پنهانی در گوشش نام و نشانی اصلی کاکه تیغون را بگویم و خود را از شر اصرار  و «حسن ظن»  آن دوست  برهانم.

همچنان به آن دوست گفتم که گرچی  هنوز هم بسیاری -شاید هم اکثریت بزرگ - کتابخوانان افغانستان، مزین به اخلاق کتابخری نه شده اند،  و اما با آن هم  آثار کاکه تیغون آن قدر خواننده ی خرنده دارد تا ناشر کم از کم قیمت چاپ اثر را از وی مطالبه نه کند.

«کاکه تیغون در مسیر تاریخ» دقیقن متشکل است از  59 اثر منظوم طنزی و یک مقدمه ی طنزی عالمانه در مورد طنز.  آن چی را که در باره ی طنزهای تیغونی در نوشتار کوتاه «کاکه تیغون با «لبخند شیطانی» صاحب کتاب شد» گفته بودم ، تکرار نه می کنم. همان زمان هم آثار کاکه تیغونی معروف تر از آن بودند که نیاز به معرفی داشته باشند. و اما اگر می خواهید نظر مرا در مورد بدانید نشانی اش را کلیک کنید ، نوشته در خدمت تان خواهد بود.

با آن که به آزادی اندیشه و تنوع ذوق و سلیقه احترام وافر و کامل دارم و اما از روی رواداری  یک بیت از خود کاکه تیغون را  می آورم :

کاکه تیغون را نه خواندی ، ای پدر!

رفته باشد نیم عمرت بر هدر

با این  حسن ختام  دو لینک را هم به حیث پاداش خوانش سطور بالا به خدمت تقدیم می دارم:

 

- طنز رفیق آزادی است (مقدمه ی گزینه ی «کاکه تیغون در مسیر تاریخ»)

- گژدم گزیده گی تاریخی (طنزی از گزینه ی «کاکه تیغون در مسیر تاریخ» )
***

مطالب مرتبط به کاکه تیغون در آسمایی:

- زنده گینامه کاکه تیغون

- کاکه تیغون، با لبخند شیطانی - صاحب کتاب شد

- کاکه تیغون: امان از این لب پرخنده(مقدمه ی کتاب «لبخند شیطانی»)

-  آثار کاکه تیغون در آسمایی

- لینک وبلاک کاکه تیغون