30.09.2014

زرغونه عبیدی

خبر خوب برای زنان افغانستان

 

گزارش ها از وطن امید بخش اند. بلاخره بعد از ماه های سرگردانی در انتخاب رییس جمهور و همه باریکی های موجود این دوره، آنچه در مراسم تحلیف رییس جمهور  دکتور اشرف غنی احمدزی، بیشتر از همه مورد توجه ی فعالین حقوق زن در داخل و خارج از افغانستان قرار گرفت، همانا حضور خانم رولا غنی بانوی اول افغانستان در این مراسم بود. 

خواهر ما منیره یوسف زاده یکی از فعالین حقوق زن در مورد چنین مینویسد:

" چشمهای رئیس جمهور داکتر غنی، با بردن نام همسرش پر از اشک شد. گلویش را عقده گرفت. ایشان از همسر شان در حضور رسانه ها و دوازده صد نفر اظهار تشکری کرد. بعد از امان الله خان، دومین شخص است که بر مسند قدرت، نامی از همسرش می برد و زمینه را برای فعالیتهای او برای زنان فراهم می سازد.
این می تواند شروع خوبی برای زنان افغانستان باشد. چرا که قرار است بانوی اول کشور، دفتر جداگانه ای در ارگ داشته باشند و طرح هایی را برای بهبود وضعیت زنان به اجرا در اورند».

منیره یوسف زاده در ارتباط به تلاش یکتعداد اشخاص، که میکوشند حضور بانو رولا غني را در مراسم تحليف همسرش با دلايل غير منطقي، به تمسخر بکشانند، تعجب اش را چنین ابراز نموده است:

«در تعجبم از كساني كه حتي نمي خواهند و اجازه نمي دهند يك بار همسرشان از محل كار انها ملاقات كنند چگونه حضور بانوي اول كشور را در ملا عام يك گام بزرگ نمي پندارند؟ از نظر من در جامعه سنتي مان ، اين كار رييس جمهور يك شجاعت است ».

خانم حمیرا ثاقب فعال حقوق زنان و رییسه ی خبرگزاری زنان افغانستان، نظرش را در مورد چنین بیان نموده است:

" حضور خانم رولا غنی یا بی بی گل به عنوان بانوی اول کشور در مراسم تحلیف بعد از بیشتر از سه دهه نشان خوبی برای مردم افغانستان محسوب میشود. برای من و نسل من بودن بانوی اول کشور در کنار رییس جمهور نشانه خوبی مبنی بر تعهد حکومت جدید در مورد مسایل زنان است.

مسایلی چون عدم اراده سیاسی حکومت سابق، اهمال وزارتهای عدلیه و داخله و مراجع دیگری که با مسایل خشونت بر زنان سر و کار دارند و عدم قاطعیت حکومت در مقابل مجازات مرتکبین جنایت در برابر زنان باعث گردیده بود که زنان بیشتر از گذشته کشته شوند، سر بریده شوند و مثله گردند. مسایلی که جامعه افغانستان و مخصوصا جامعه زنان را در واپسین سالهای حکومت جناب کرزی نگران ساخته بود.

به جرأت میتوان گفت که دهۀ گذشته مصادف بود با مبارزات وسیع زنان برای حقوق خویش و برآورده ساختن آرمانهای بشری و انسانی که در طول تاریخ کشور از آن محروم بودند. فعالان حقوق زن رسالت بزرگی را در طول سیزده سال گذشته به انجام رسانیدند و با مبارزات خویش حضور و مشارکت سیاسی زنان افغانستان را تثبیت نمودند و اینهمه بدون شک قربانیانی در پی داشت. ما شاهد این جانفشانی ها بوده ایم و اکنون پس از سیزده سال مبارزه، تلاش و سعی خودجوش زنان مشاهده میکنیم که رییس جمهور جدید در فضای سیاسی جدید و تفکرات و اندیشه های انعطاف پذیر جامعه در مورد زنان، رولا غنی را با افتخار در مراسم تحلیف نام میبرد و این یک موفقیت بزرگی است که بدون شک زنان برندۀ اصلی این موضوع هستند. حضور بانوی اول کشور و سپاسگذاری شخص رییس جمهور از ایشان در حضور مقامات داخلی و خارجی نشان از تغییری مثبت برای زنان است».

خانم ثاقب ابراز امیدواری نموده است که حکومت جدید  در مسیر وعده هایش  در زمینه ی  تامین حقوق زنان و تحقق طرحهای بنیادی برای رفع خشونت در جامعه افغانستان اقدام های موثر و مفیدی را انجام دهد .

من  در حالی که با کمال علاقه مند و خوشی  گزارش های امیدبخش بانوان را از داخل افغانستان دنبال مینمایم ،  امیدوارم که حضور بانوی اول کشور در مراسم تحلیف آغاز یک دور جدید در بهبود و حمایت گسترده از مشارکت سیاسی زنان در افغانستان باشد. در نقش بانوی اول، امید میرود که ایشان نقش ارزنده یی را در جستجوی راه حلهای اساسی به شکل عملی در بهبود احوال حقوقی زنان افغان بازی نمایند. در باهمی، همدستی و در ادامه ی تلاشهای پیگیر، خسته گی ناپذیر و قابل افتخار فعالین حقوق زن در دهه دشوار زنده گی شان، حضور یک زن فعال در کنار رییس جمهور میتواند نهایت ارزشمند و سازنده باشد.