نشر در آسمایی :  05.02.2013

اعلامیه مشترک اجلاس سران افغانستان ، پاكستان و انگلستان

متن از آژانس اطلاعاتی باختر

16 دلو 1391

به تاریخ 15 و 16 دلو صدر اعظم بریتانیا میزبان یک نشست در چکرز بود که رئیس جمهور کرزی از جانب افغانستان و رئیس جمهور زرداری از جانب پاکستان در آن اشتراک نمودند. وزرای خارجه، لوی درستیزان، رؤسای استخبارات، مشاور امنیت ملی افغانستان، و رئیس شورای عالی صلح افغانستان آنها را همرایی میکردند. این سومین سلسله از نشست های سه جانبه یی بود که به میزبانی صدر اعظم بریتانیا در سال گذشته جهت بحث در مورد پروسۀ صلح و آشتی به رهبری افغانها؛ و نحوه تقویت تلاشهای مشترک جهت پرداختن به مسئله افراطگرایی و پیشرفت صلح و ثبات منطقوی، انجام شد. هر سه رهبر پیشرفت مهمی را که از آخرین ملاقات شان در سنبله سال 1391 به اینسو صورت گرفته است، مورد توجه قرار دادند و بر اهمیت حفظِ سرعت و تحرک آن تأکید نمودند. هئیت های افغانستان و پاکستان بر این امر توافق نظر داشتند که کیفیت گفتگوها و همکاری ها به صورت قابل ملاحظه یی بهبود یافته است. آنها تعهد نمودند تا تلاشهای جدی را با روحیۀ منافع دوجانبه ادامه دهند. هردو جانب توافق نمودند که روابط همسایگی خوب میان افغانستان و پاکستان که تأمین کننده ثبات درازمدت برای دو کشور میباشد، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

سه رهبر در مورد پیشرفت پروسۀ صلح و آشتی که تحت رهبری افغانها قرار دارد بحث و گفتگو نمودند. رئیس جمهور کرزی و هیئت همرایش در مورد دیدگاه و راهكار هاي افغانستان در راستای صلح و آشتی معلومات ارائه نمود. رئیس جمهور زرداری تصریح نمود که پاکستان از پروسه صلح و آشتی در افغانستان به صورت کامل حمایت مینماید. تمام جوانب بر ضرورت این امر توافق نمودند و خویش را متعهد ساختند تا تمامی تدابیر لازم را جهت استقرار صلح در طی شش ماه آینده اتخاذ نمایند. هر دو جانب اهمیت حمایت منطقوی و بین المللی را تصریح نمودند. رئیس جمهور کرزی، رئیس جمهور زرداری و صدر اعظم بریتانیا تصدیق نمودند که آنها از گشایش یک دفتر در دوحه جهت انجام مذاکرات میان طالبان و شورای عالی صلح افغانستان منحیث بخشی از پروسه صلح به رهبری افغانستان حمایت می نمایند. نتیجۀ نهایی باید به گونه یی باشد که در آن تمام افغانها بتوانند به صورت صلح آمیز در آینده سیاسی کشور اشتراک نمایند.

آنها از طالبان خواستند تا گامهای ضروری را جهت گشایش یک دفتر برداشته و داخل گفتگو شوند. رئیس جمهور کرزی و رئیس جمهور زداری خواستار یک کانفرانس مشترک علماء افغانستان و پاکستان در اواسط حوت گردیدند. رئیس جمهور کرزی و رئیس جمهور زرداری روی ترتیبات برای تقویت نمودن همآهنگی رهایی زندانیان طالب از توقیف گاه های پاکستان در راستای حمایت از روند صلح و آشتی توافق نمودند.

رئیس جمهور کرزی و رئیس جمهور زرداری بر تعهد خود روی توافق نامۀ مشارکت استراتیژیک (SPA) مجدداً اظهار داشتند. برعلاوۀ روند صلح، این مباحثات یک سلسله موضوعات دوجانبه را دربر داشت که شامل روند صلح و آشتی افغانستان، همکاریهای اقتصادی، همکاریهای امنیتی، ارتباطات میان مردم، برگشت مهاجرین و مدیریت مرزها میگردید. هردو طرف تأکید ورزیدند که پیشرفت در توافق مشارکت استراتیژیک و روند صلح بطور دوجانبه همکاریهای نزدیک میان هردو کشور را تقویت مینماید. هردو طرف توافق نمودند که مذاکرات با ملاقات وزرای خارجه، داخله، و تجارت در جریان نیمۀ دوم و اول ماه های دلو و حوت آغاز خواهد شد تا روی موضوعات تجارتی و مدیریت سرحدات بحث نمایند. هردو جانب همچنان توافق نمودند تا گامهای ابتدایی را جهت حل مسئلۀ برگشت مهاجرین بردارند. صدراعظم بریتانیا حمایت کشورش را از این تلاشها اعلام نمود.

در این زمینه هردو طرف توافق نمودند که میخواهند اعتماد و همکاری بیشتر میان ارگانهای نظامی و امنیتی ایجاد نمایند و توافق نمودند تا گامهای محسوسی را برای انجام آن بردارند. لوی درستیزان و نماینده گان استخبارات افغانستان و پاکستان مباحثات مفیدی داشتند و روی میکانیزمهای جدید برای تقویت نمودن همکاریها توافق نمودند.