متن بیانیه رییس جمهور کرزی در کنفرانس سران کشور های عضو سازمان همکاری شانگهای

دوشنبه شهر ، جمهوری تاجکستان 7 سنبله 1387

تاریخ : Aug 31, 2008
منبع آژانس باختر

               بسم الله الرحمن الرحیم جلالتماب

رییس ،جلالتمابان روسای جمهور ، خانمها و آقایان !

خرسندم از این که یکبار دیگر مهمان اجلاس سازمان همکاری شانگهای استم و از شهر تاریخی و زیبای دوشنبه دیدار می نمایم . اجازه بدهید ، مراتب سپاس و تمنیات نیک خود و هیئت همراهم را از مهمان نوازی گرمی که برادرم ، جلالتماب رئیس جمهور امام علی رحمان و همسایه گان نیک تاجیک ما ، از من و هیئت همراهم به عمل اوردند و همچنان از برگزاری موفقانه کنفرانس همکاری شانگهای ، ابراز نمایم . با اغتنام از فرصت ، برگزاری موفقانه و خیلی زیبای مسابقات اولمپیک را برای جلالتماب هو جنتا و رئیس جمهور چین و مردم چین تبریک عرض مینمایم . 

جلالتمابان ، خانم ها و آقایان !

منطقه و جهان ما با مشکلات گوناگونی رو در رو می باشند غلبه براین مشکلات، بدون شک بدون همکاری و همیاری میان کشور های منطقه و جهان ممکن نخواهد بود . جنگ ها و مشکلات اجتماعی و محیط زیستی از ما راه حل های مشترک را می طلبند . دستیابی به راه حل های مشترک بدون شک ، مربوط به اراده مشترک مردم ، سیاست گذاران کشورها و اساس گذاشتن همکاری های جمعی بر پایه منافع مشترک و اصول برابری میباشد . خوشحالم ازاینکه می بینم ، امروز ما با درک بهتر از معضلات جهانی و منطقه یی ، گرد امده ایم و مصمم هستیم تا مساعی مان را جهت اماده ساختن یک زنده گی بهتربرای مردم کشور های مان هم اهنگ سازیم .

خانم ها و اقايان!

 افغانستان متاسفانه بعداز جنگ سرد به کانون تروریزم بین المللی و فعالیت های خرابکارانه ی نهاد های مداخله گر بیرونی تبدیل شد . و این در حالیست که ، مردم ما پس از ان همه قربانی و فداکاری ارزوی داشتن یک زنده گی بهتر و صلح امیز را در داخل و خارج از کشور ما داشتند.افغانستان هفت سال پیش ، کشوری بود که به دلیل موجودیت حاکمیت طالبان و لانه های شبکه ی تروریستی القاعده ، بدون تردید به یک تهدید جدی علیه امنیت و ثبات منطقه و جهان تبدیل شده بود. پدیده تروریزم در افغانستان نه تنها فروریزی بنیاد های اقتصادی را در پی داشت بلکه در عین زمان موجب درهم شکستن نهاد های دولتی ، فرهنگی و اجتماعی کشور ما نیز گردید.متعاقب حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 جهان متوجه خطر و تهدید ناشی از تروریزم بین المللی گردید و در پی ان ایجاد یک نوع اجماع بین المللی با سهم گیری اعضای سازمان همکاری شانگهای در امر مبارزه با تروریزم شکل گرفت، اراده مردم افغانستان ووفاق بی سابقه ی بین المللی برعلیه تروریزم ، منجر به فروپاشی سریع رژیم طالبان درافغانستان و فرارگروه های تروریستی از کشور ما شد . این مبارزه جهانی بر علیه تروریزم تا امروز نیز ادامه دارد . امروز با گذشت هفت سال از شروع مبارزه جهانی علیه تروریزم ، بازهم ، جهان منطقه ی ما و به خصوص افغانستان از حملات و تهدید های ناشی از تروریزم بین المللی رنج برده  و در مبارزه با ان متحمل قربانی های بسیار شده است . 

اقای رئیس !

با همه دشواری ها و تداوم جنگ علیه تروریزم ما امروز با داشتن قانون اساسی دموکراتیک و سایر نهاد های قانونی دارای سریع ترین رشد اقتصادی در اسیا میباشیم افغانستان مساعد ترین کشور برای فعالیت های اقتصادی ، برای توسعه تجارت و ترانزیت با کشور های منطقه میباشد . ما خواهان ان می باشیم ، تا موقعیت مساعد ژیوپولتیک افغانستان به مثابه پلی میان اسیای جنوبی ، شرقی و اسیای میانه فرصت مساعدی باشد برای ما و همسایه گان ما ، تا بتوانیم حجم سرمایه گذاری و تبادلات تجارتی را درافغانستان و از طریق افغانستان میان کشور های منطقه بیش از پیش توسعه دهیم . خوشبختانه اراده افغانستان برای تقویت همکاری های اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی با اهداف و ستراتیژی سازمان همکاری شانگهای در هم اهنگی کامل قراردارد.عضویت افغانستان در دو سازمان همکاری های منطقه يي سارک و ایکو فرصت مساعدی میباشد تا ما بتوانیم ارزوی خود را در امر توسعه همکاری های منطقه یی به واقعیت تبدیل کنیم . حضور ما در گروه تماس با سازمان همکاری شانگهای نیز مبتنی است برسیاست ما برای تقویت همکاری های منطقه یی .توجه جدی برای انتقال انرژی اسیای میانه از طریق افغانستان به جنوب و جنوب شرق اسیا ، توسعه شبکه های راه اهن ، راه های زمینی و وصل کشور های محاط به خشکه ی اسیای میانه ازطریق افغانستان به بحر هند و خلیج فارس همه امکانات مشخصی را برای تقویت همکاری های اقتصادی منطقه یی در اختیار ما می گذارند .

جلالتمابان !

امروز تعدادی از کشور های جهان از جمله افغانستان در معرض تهدید جدی کمبود مواد غذایی قرار دارند . برای رفع این مشکل ما باید امکانات مان را بیش از پیش هم اهنگ  بسازیم . فراهم اوری تسهیلات ترانزیتی و کاهش تعرفه ها و مالیات احتمالی از جمله راه های مبارزه با این تهدید می باشند . دراینجا می خواهم از تمام ان کشور های که به افغانستان درتهیه مواد غذایی کمک نموده اند ، صمیمانه سپاسگزاری نمایم

خانم ها اقایان !

ما میدانیم که تهدیدهای که ما با ان روبرو هستیم ، در واقعیت زنده گی و امنیت مردم شما را نیز تهدید می کند . ما خواهان تقویت وفاق جهانی در راه تحقق ستراتیژی فراگیر مبارزه با تروریزم میباشیم  . این ستراتیژی به پیروزی نخواهد رسید ، مگر اینکه جهان با قاطعیت ، منابع و سرچشمه های سیاسی ، نظامی و ساختار های تروریست زا و تروریست پرور را نابود کند تروریزم موجب کشتن هزاران شهروند بیگناه ، به اتش کشیدن و تخریب  مکتب ها ، کلینیک ها ، شفاخانه ها و سایر تاسیسات عام المنفعه درکشور ما و پاکستان می گردد . شبکه جهانی  دهشت افگنی به بیشتر کشور های همسایه ما و به تمام کشور های عضو سازمان شانگهای تروریست صادر می کند و یا اینکه در صدد صدور ان میباشد . 

جلالتمابان ، خانم ها و اقایان !

مواد مخدر یکی دیگر از مشکلات اصلی منطقه و جهان ما می باشد . دولت افغانستان متعهد است تا در امر مبارزه با کشت ، تولید و قاچاق مواد مخدر از جدیت تمام کار بگیرد . خوشبختانه ما توانستیم ، امسال کشت مواد مخدر را به اندازه ی محسوسی کاهش دهیم . امروز هجده ولایت افغانستان از کشت مواد مخدر پاکسازی شده و درتعداد دیگری از ولایت های ما نیز کشت مواد مخدر کاهش یافته است . مشکلات ما بیشتر در ولایت های است که هم مرز با پاکستان و مرکز فعالیت های تروریستی می باشند . بنابراین ، موضوع مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان ، نیاز  به یک نوع اجماع بین المللی دارد تا در چارچوب یک چنین اجماعی ، زمینه های همکاری همه جانبه ی کشور های منطقه و جهان ، برای نابودی مواد مخدر فراهم شود.به همین دلیل ، افغانستان از اینکه مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر در اهداف سازمان همکاری شانگهای جای یافته است خوشحال میباشد.ما حضور جامعه جهانی را درافغانستان برای تداوم مبارزه با تروریزم ، تقویت نهاد های دولتی و احیای زیر ساخت های اقتصادی خود ، یک عنصر اساسی و لازم به شمار می اوریم . حضور جامعه جهانی از هر جهت به سود افغانستان و منطقه می باشد ، چرا که تحرکات تروریستی کماکان ثبات و امنیت منطقه و به خصوص افغانستان را تهدید میکند.

جلالتمابان ، خانم ها و اقایان!

راهی که ما افغان ها در پیش گرفته ایم ، راه صلح ، همکاری و پیشرفت منطقه است . باور ما براین اصل است که صلح و توسعه فقط در مشارکت صادقانه و درچارچوب قوانین بین المللی ، می تواند نصیب این منطقه شود . افغانستان به موثریت و اهمیت سازمان های منطقه یی و درعین حال به برجسته تر شدن نقش و جایگاه سازمان ملل متحد در راستای مبارزه با فقر ، جرایم سازمان یافته ، تروریزم و حفظ صلح ، متعهد باقی می ماند.افغانستان امروز ، به عنوان جزء جدا ناپذیر این منطقه و به مثابه یکی از اعضای فعال جامعه جهانی بار دیگر دست دوستی و همزیستی مسالمت امیز به سوی تمام کشورها و به خصوص همسایه گان خویش و اعضای سازمان همكاری شانگهای دراز می کند من بی نهایت سپاسگزارم از این که پیام دوستی افغانستان در هفت سال گذشته ، با پاسخ مثبت کشور های همسایه و اعضای سازمان همکاری شانگهای ، استقبال شده است .دراین جا می خواهم از کشور های همسایه ، منطقه و کلیه کشور های که درچند سال گذشته به مردم افغانستان در راستای تحکیم ثبات ، امنیت و بازسازی کمک نموده اند ، صمیمانه سپاسگزاری نمایم . من باور کامل دارم که تداوم این روند ، در راستای ایجاد جهان امن تر ، پیریزی صلح دایمی ، پیشرفت و رفاه مردم منطقه ، ممد واقع خواهد شد. یک بار دیگر از مهمان نوازی گرم برادرم جلالتماب رئیس جمهور امام علی رحمن و مردم تاجيکستان سپاسگزاری می نمایم . اباد باشید .