اعلامیه مشترک شورای عالی صلح افغانستان و وزارت امور خارجه پاکستان

نشر مطابق نسخه ی منتشره ی آزانس اطلاعاتی باختر

كابل باختر 27 عقرب 1391

هیئت بلند رتبه شورای عالی صلح به رهبری صلاح الدین ربانی رئیس آن شورا، بنا بر دعوت حنا ربانی کهر، وزیر امور خارجه جهوری اسلامی پاکستان از تاریخ 22 الی 25 عقرب سال 1391 ، از اسلام آباد بازدید نمود. این هیئت ملاقات هایی را با رئیس جمهور آصف علی زرداری و صدر اعظم راجا پرویز اشرف انجام داد و با وزیر امور خارجه و جنرال اشفق کیانی لوی درستیز اردوی پاکستان نیز ملاقات نمود. این هئیت همچنان ملاقات هایی را با رهبران مذهبی و سیاسی پاکستان انجام داد. دو جانب به صورت گسترده به تبادله دیدگاه پرداختند و مقامات پاکستان نیز گزارش مختصری از تحقیق در مورد ترور شهید استاد برهان الدین ربانی ارائه نمودند. دو جانب بر روی بیانیه مشترک ذیل موافقت نمودند:

2. هیئت شورای علی صلح گزارش مختصری را در مورد پیشرفت انجام شده در پروسه صلح ومصالحه به جانب پاکستان ارائه نموده و بر اهمیت نقش پاکستان در این زمینه تأکید ورزید. پاکستان از دیدگاه و طرح افغانستان برای دستیابی به صلح دوامدار و پایدار در افغانستان حمایت مینماید.

3. دو جانب از طالبان و دیگر گروه های مخالف مسلح خواستند تا در پروسه مصالحه که تحت رهبری و مديريت افغانستان قرار دارد، اشتراک نمایند و به خشونت پایان دهند.

4. در حمایت از پروسه صلح و مصالحه و در پاسخ به درخواست حکومت و شورای عالی صلح افغانستان، تعدادی از زندانیان طالبان در حال رها شدن از زندان میباشند.

5. تمام کشورهای ذیدخل به شمول پاکستان، افغانستان و ایالات متحده امریکا برای مذاکره گننده گان زمینه عبور مصئون را فراهم خواهند آورد تا بتوانند پروسه صلح را به پیش ببرند.

6. افغانستان و پاکستان همراه با همکاران بین المللی جهت حذف نام های مذاکره کننده گان احتمالی طالبان و دیگر گروه ها از لیست تحریم های سازمان ملل متحد، به صورت نزدیک کار خواهند نمود تا آنها بتوانند در گفتگوهای صلح اشتراک نمایند.

7. دو جانب موافقت نمودند تا به صورت مشترک برای تدویر کنفرانس علما که شامل علمای مذهبی از پاکستان، افغانستان، و دیگر کشورهای اسلامي خواهد بود، کار نمایند. این کنفرانس می تواند در عربستان سعودی، افغانستان، پاکستان یا کدام کشور دیگر اسلامی تدویر یابد. کنفرانس علماء بر موضوع افزایش افراطیت و حمله های انتحاری که بنام دین صورت میگیرد و باعث بدنامی دین صلح آمیز و باشکوه اسلام بخاطر ربط دادن غیر قابل توجیه آن به تروریزم، بحث و رسیدگی خواهد نمود.

8. پاکستان و شورای عالی صلح از طالبان و دیگر گروپ های مسلح میخواهد تا تمامی ارتباطات خود را با القاعده و شبکه های دیگر تروریزم بین المللی قطع نمایند.

9. طرفین درک مینمایند که همکاری نزدیک و استوار میان افغانستان و پاکستان نقش عمده در ایجاد اعتماد و اطمینان میان دو کشور و تحکیم تلاش های مشترک دوجانبه در راستای پیشبرد صلح و ثبات و همچنان فایق آمدن بر تمایلات و گرایشات خشونت آمیز و افراط گرایی، دارد. آنها خواستار همکاری طولانی مدت و استوار به اساس منافع و احترام دو جانبه شدند.

10. دو جانب تاکید نمودند که سخن گفتن و تبلیغات بر ضد یکدیگر از طریق مطبوعات فضای گفتگو های جدی را محدود میسازد. بدین ترتیب، تمامی مقامات دولتی و سخنگویان از اظهارات خصمانه خود داری نموده و از بازی مقصر دانستن یکدیگر اجتناب ورزند.

11. شورای عالی صلح و مقامات پاکستانی بر موضوع حملات در امتداد سرحدات بحث نمودند. تصمیم گرفته شد تا راه ها و وسیله هایی جهت ایجاد زمینه مساعد و ایجاد میکانیزم های دوجانبه که حملات سرحدی را بطور کامل به پایان رساند، به بحث گرفته شود.تماس ها میان اردوی پاکستان و اردوی ملی افغانستان در این زمینه مورد تمجید و ترغیب قرار گرفت.

12. جهت ايجاد ساختار موثر به منظور تسهیل گام های عملی و استوار، وزارت امور خارجه پاکستان و شورای عالی صلح افغانستان توافق نمودند تا تماس های مکرر و بیشتری را جهت فراهم آوری صلح و ثبات در افغانستان و منطقه داشته باشند.