30.01.2010

 

منبع : آزانس اطلاعاتی باختر

قطعنامه کنفرانس لندن در مورد افغانستان

28 جنوری 2010

رهبریت امور توسط افغانها، همکاری های منطقوی، همکاری با جامعه جهانی...


1. دولت جمهوری اسلامی افغانستان و جامعه جهانی روز پنجشنبه 28 جنوری سال 2010 مصادف با 8 دلو 1388 در لندن گردهم آمدند تا تعهدات مشترک شانرا برای کمک به افغانستان برای دست یابی به امن، رفا و دیموکراسی تجدید نمایند. کنفرانس لندن نماینگر یک گام قاطع برای گرفتن رهبری از سوی دولت افغانستان در تامین امنیت، ثبات و انکشاف افغانستان محسوب میگردد. جامعه جهانی حمایتش از دولت افغانستان را در ساحات امنیت، انکشاف و حکومت داری تجدید کرد.

2. در کنفرانس لندن، رئیس جمهور حامد کرزی تعهداتش را طوریکه در سخنرانی اش در جریان حلف وفاداری از آن ذکر نموده بود، مجدداً تاکید نمود.

3. جامعه جهانی بر تعهداتش همانگونه که در موافقت نامه بن منعقده سال 2001 ، کنفرانس توکیو در 2002 ، توافقنامه افغانستان در 2006 ، اعلامیه پاریس در 2008 و اعلامیه کنفرانس لاهه تعیین گردیده است، مجدداً تاکید نمود. جامعه جهانی بر حمایت اش از قطعنامه های شورای امنیت ملل متحد راجع به امنیت، ثبات و رفاه افغانستان و مخصوصاً بر نقش ملل متحد در نیل بر این هدف یکبار دیگر تاکید کرد.

4. اشتراک کننده گان کنفرانس تاکید کردند که دولت افغانستان و جامعه جهانی داخل مرحله جدید در راستای اصل مالکیت امور توسط افغانها شده اند. اشتراک کننده گان کنفرانس بار دیگر بر اهداف رهبریت امور توسط افغانها، افزایش همکاری های منطقوی و همکاری موثر بین المللی تاکید کردند. همه اشتراک کننده گان تعهد کردند که تلاش جدی نمایند تا دولت افغانستان توان آنرا پیدا کند که نیازمندی های مردم خود را با انکشاف نهاد ها و منابع لازمه مرفوع سازد.

5. بعد از کنفرانس لندن، کنفرانس دیگری در کابل با میزبانی دولت افغانستان برگزار خواهد شد. در این کنفرانس روی اتخاذ پلان های عملی برای مردم افغانستان بحث صورت خواهد گرفت. این پلان ها بر اساس اصل پاسخگوئی، تساوی، حقوق بشر، تساوی جنسیتی، حکومت داری بهتر و ارائه خدمات موثر دولتی، رشد اقتصادی و نیز خواست عامه برای زندگی صلح آمیز طبق قانون اساسی افغانستان باید تنظیم گردند. در کنفرانس تاکید گردید که موفقیت تنها با تلاش دسته جمعی ممکن است.

 6. چالش ها در افغانستان مخصوصاً در ساحات سیاسی، اقتصادی، انکشافی و امنیتی بزرگ به هم پیوسته اند. پیروزی بر این چالش ها به نفع همه ماست و ما به آن متعهد هستیم. هدف از حضور و همکاری جامعه جهانی در افغانستان همانا حمایت روزافزون از رهبری امور توسط افغانها در ساحات تامین امنیت، انکشاف، حکومت داری و اداره و همکاری های اقتصادی می باشد.

 

امنیت

7. اشتراک کننده گان کنفرانس مراتب امتنان شانرا به شهروندان افغانستان، نیروهای امنیتی افغان و کشورهای که شهروندان یا نظامیان شان در افغانستان خدمت میکنند، ابراز داشتند. اشتراک کننده گان مراتب اندوه و غصه شانرا با بازمانده گان آنانیکه جان های شانرا بخاطر یک افغانستان امن و باثبات فدا کردند، ابراز داشتند. اشتراک کننده گان همچنان از کشور های که زمینه عبور کالاهای نیروهای آیساف و افغان را از خاک شان تسهیل و فراهم کردند، ابراز سپاس و تشکر کردند.

8. اشتراک کننده گان کنفرانس بر تعهد و عزم شان به مبارزه با تروریزم مخصوصاً القاعده تاکید کرده و از تلاش های دولت افغانستان در زمینه قدردانی نمودند. اشتراک کننده گان همچنان تمامی حملات طالبان و افراطیان و نیز بم های کنار جاده، حملات انتحاری و اختطاف، هدف قرار دادن غیرنظامیان و نیروهای افغان و بین المللی را به شدت محکوم کردند. این حملات باعث تضعیف تلاش ها برای ثبات، بازسازی و انکشاف افغانستان میگردد.

 9. اشتراک کننده گان تصریح نمودند که بیشترین تلفات ملکی در اثر حملات مخالفین دولت صورت میگیرد. اشتراک کننده گان از تعهد و عزم نیروهای آیساف در همکاری با حکومت و نیروهای امنیتی افغانستان مبنی بر اینکه از نهایت تلاش ها برای محافظت از افراد ملکی و کاهش هرگونه آسیب به غیرنظامیان و نیز تحقیقات مشترک از تلفات ملکی استفاده خواهند کرد، استقبال کردند.

10. اشتراک کننده گان کنفرانس از پیشرفت نیروهای امنیتی برای گرفتن مسئولیت بیشتر عملیات های نظامی استقبال میکنند. اشتراک کننده گان کنفرانس از تعهد دولت افغانستان مبنی بر اینکه نیروهای امنیتی افغان در ظرف سه سال رهبری بیشتر عملیات های نظامی را در ساحات ناامن کشور و مسئولیت تامین امنیت فزیکی را در ظرف پنج سال دیگر عهده دار میشوند نیز استقبال کردند. برای رسیدن به این هدف، جامعه جهانی برای کمک به ارتقای ظرفیت و موثریت نیروهای امنیتی افغان متعهد است. اشتراک کننده گان همچنان تعهد شانرا برای فراهم ساختن حمایت های لازم از رشد و توسعه نیروهای اردو و پولیس ملی افغانستان تا تعداد شان به 171600 و 134000 الی ماه اکتوبر سال 2011 طوریکه در بورد مشترک انسجام و نظارت که به تاریخ 20 جنوری 2010 در کابل دایر گردید نیز تصویب شد، اعلام کردند. جامعه جهانی همچنان حمایت کامل شانرا از انکشاف و تطبیق دوامدار ستراتیژی پولیس ملی اعلام داشتند. گذشته از این، دولت افغانستان و جامعه جهانی با درنظرداشت وضعیت امنیتی و حالات در مورد اینکه آیا این اقدامات کافی است و یا خیر تصمیم خواهند گرفت.

11. اشتراک کننده گان کنفرانس از تصمیم شورای اتلانتیک شمالی در مشورت با کشورهای عضو نیروهای آیساف ( کشورها غیر عضو ناتو) و با توافق کامل با دولت افغانستان و طبق قطعنامه 9762 شورای امنیت ملل متحد مبنی بر اتخاذ طرح مشخص انتقال مرحله ی مسئولیت امنیت به نیروهای افغانی ولایت به ولایت و با درنظرداشت شرایط که برای انتقال امنیت در نظر گرفته شده است در کنفرانس کابل استقبال کردند. برعلاوه، اشتراک کننده گان کنفرانس از تعهد مشترک برای ایجاد زمینه برای روند انتقال هرچه سریعتر نیز استقبال کردند. در صورت مساعد بودن شرایط، این کار نخست در یک تعداد از ولایاتی صورت خواهد گرفت که قرار است تا اواخر سال 2010 و اوایل سال 2011 امنیت آن به نیروهای امنیتی افغانستان تحویل داده شده و نیروهای آیساف نقش حمایتی را در این ولایات به عهده خواهند داشت. اشتراک کننده گان از تصمیم مبنی بر ایجاد یک پروسه میان دولت افغانستان، نیروهای آیساف و همکاران کلیدی بین المللی برای ارزیابی پیشرفت ها و نظارت در ساحات غیر امنیتی که میتواند روند انتقال امنیت را متاثر بسازد، استقبال میکند.

12. اشتراک کننده گان کنفرانس از مواد ذیل استقبال کردند: • تاکید بیشتر آیساف برای همکاری با نیروهای امنیتی افغان و اینکه نیروهای افغان باید نقش رهبری کننده را در تمامی مراحل عملیات های نظامی به عهده بگیرند؛ • از عزم و تعهد دولت افغانستان برای گرفتن مسئولیت بیشتر در گرفتاری و توقیف افراد با درنظرداشت رشد ظرفیت افغانستان طبق معیارات بین المللی و قوانین نافذه ملی و بین المللی؛ • از نقش ماموریت آموزشی ناتو برای رشد و توسعه نیروهای امنیتی افغانستان. • اشتراک کننده گان از جامعه جهانی خواستند تا ضروریات لازمه را به دسترس آموزگاران و مربیان قرار داده و تلاش های شان در زمینه را ادامه دهند؛ • از نقش کمکی تیم آموزگاران پولیس اروپا در نظارت، آموزش و مشورت به وزارت داخله افغانستان و حمایت از برنامه اصلاحات پولیس در سطح مرکز و ولایات. • اشتراک کننده گان از همکاران بین المللی خواستند تا حمایت لازم لوژیستیکی را مخصوصاً در ولایات به دسترس تیم آموزگاران پولیس اروپا قرار دهند؛ • حمایت همه جانبه از نیروهای امنیتی افغان از سوی کشورهای مختلف و نیز از جامعه جهانی خواسته شد تا کار های شانرا از طریق بورد انسجام پولیس بین المللی با تیم آموزگاران ناتو و پولیس اروپا از نزدیک هماهنگ بسازند؛ • از تعهد حکومت افغانستان برای ادامه تلاش ها برای ایجاد یک ستراتیژی ملی امنیتی با حمایت جامعه جهانی؛ • از تعهد حکومت افغانستان برای طرح و تطبیق پالیسی امنیت ملی که قرار است در کنفرانس کابل ارائه گردد و ساختار و وظایف ارگان های مختلف امنیتی را تشخیص می نماید.

13. اشتراک کننده گان کنفرانس بادرنظرداشت روش جامع تحت رهبری دولت افغانستان بر نیاز برای یک چهارچوب موثر برای ایجاد شرایط امن و باثبات که زنان و مردان افغان از اقشار و دیدگاه های مختلف بتوانند در بازسازی کشور شان کمک کنند. در پرتو این هدف، اشتراک کننده گان همچنان از طرح دولت افغانستان برای بازگشتاندن آنعده از افرادیکه خشونت را پایان میدهند و به زندگی عادی در جامعه برگشته و به اصول مندرج قانون اساسی افغانستان احترام میگذارند، روابط شان با القاعده و سایر گروه های تروریستی را قطع میکنند و اهداف سیاسی شانرا از راه های مسالمت آمیز تعقیب میکنند، استقبال میکند.

14. اشتراک کننده گان کنفرانس از مواد ذیل استقبال کردند:

• از تعهد دولت افغانستان برای تحکیم تلاش ها برای ادغام مجدد تحت رهبری دولت افغانستان؛

• با ایجاد و تطبیق یک برنامه موثر، جامع، عمومی، شفاف و دوامدار به هدف تامین صلح؛

• از پلان دولت افغانستان برای برگزاری لویه جرگه امن قبل از تدویر کنفرانس کابل؛

• از تعهد جامعه جهانی برای ایجاد یک صندوق وجهی برای حمایت از برنامه صلح و ادغام مجدد تحت رهبری دولت افغانستان. اشتراک کننده گان همینگونه از تعهدات مالی به این صندوق وجهی استقبال کرده و از تمامی کشورهای که از روند تامین صلح و ثبات در افغانستان حمایت میکنند میخواهند از این ابتکار مهم حمایت کنند.

15. اشتراک کننده گان کنفرانس وضع بشری در مناطق مختلف کشور مخصوصاً عدم مصئونیت غذائی را جدی تلقی کرده و از جامعه جهانی خواستند از پلان عمل بشری 2010 حمایت کنند.

16. افغانستان با چالش های عظیم انکشافی مواجه است که پیروزی بر آن نیازمند حمایت متداوم و درازمدت جامعه جهانی می باشد. برای رفع این چالش ها، به یک برنامه ملکی هماهنگ و با منابع کافی نیاز جدی دیده میشود. رشد اقتصادی، رعایت حاکمیت قانون و حقوق بشر همراه با ایجاد زمینه اشتغال و حکومت داری بهتر برای تمامی افغانها مهمترین عوامل برای مبارزه با گرایش به سوی جنگجوئی بوده و نیز باعث تامین ثبات بیشتر در افغانستان میگردد.

 

انکشاف و حکومتداری

17. جامعه جهانی از پیشرفت دولت افغانستان در انکشاف اقتصادی بشمول تکمیل مرحله مشخص طبق "برنامه کشور های مقروض" که با درنظرداشت این پیشرفت، قرضه دهنده گان حدود 1.6 میلیارد دالر قرض افغانستان را بخشیدند، استقبال میکند. رقم قرضه های بخشیده شده به افغانستان در مجموع به 11 ملیارد دالر رسیده است. اشتراک کننده گان با اولویت دولت افغانستان مبنی بر پیشرفت سریع در ساحات زراعت، انکشاف منابع بشری و زیربناها توافق کرده تاکید کردند که این پیشرفت ها باید همراه با ارتقاع ظرفیت و اصلاح نهادی به پیش برده شود. اشتراک کننده گان روی طرح جدید انکشاف اقتصادی اصرار داشته و خواهان بحث روی برنامه جدید ( سازمان صندوق بین المللی پول) تحت رهبری دولت افغانستان و تدوام همکاری های این سازمان در افغانستان شدند.

18. اشتراک کننده گان کنفرانس از تعهد دولت افغانستان مبنی بر گرفتن مسئولیت بیشتر مالی استقبال کرده و تاکید کردند که برای افزایش عواید داخلی به هدف پایداری مالی باید اصلاحات جدی رونما گردد. این اصلاحات دربرگیرنده اقدامات ذیل است: افزایش عواید گمرکی و مالیاتی؛ ساختار بندی مجدد تصدی های دولتی به هدف تامین پاسخگوئی و کفایت بیشتر؛ پیگیری برنامه موسوم به " نقشه راه" مصوب سال 2007 در کنفرانس مساعد سازی زمینه که در سند انکشاف ملی افغانستان انعکاس یافته است؛ ادامه روند اصلاحات قانونی بشمول تطبیق مقررات جدید معادن با توجه به تعهدات افغانستان طبق " سند شفافیت صنایع استخراجی".

19. اشتراک کننده گان کنفرانس از مواد ذیل استقبال کردند:

• از طرح های دولت افغانستان مبنی بر انکشاف همسان و هماهنگ؛ این طرح وزارت های کلیدی را به شاخص های انکشافی و حکومت داری هماهنگ ساخته و اولویت های مندرج ستراتیژی انکشاف ملی افغانستان مخصوصاً ستون های مربوط به زیربنا، انکشاف دهات، انکشاف منابع بشری، زراعت و بخش حکومت داری را تنظیم میکند. این کار متشکل از پلان کاری نیز می باشد که در کنفرانس کابل به اکمال خواهد رسید.

• اشتراک کننده گان کنفرانس از پیشنهاد دولت افغانستان مبنی بر اینکه کشور های کمک کننده میزان مصرف کمک های انکشافی شانرا از طریق دولت افغانستان تا 50 فیصد الی دوسال دیگر افزایش دهند حمایت میکنند و این کار از طریق بودجه دولت افغانستان مانند صندوق وجهی بازسازی افغانستان و صندوق وجهی قانون و نظم در افغانستان صورت میگیرد. اما، این حمایت مشروط به پیشرفت افغانستان در تحکیم سیستم مدیریت مالی، کاهش فساد اداری، بهبود در تطبیق بودجه، ایجاد یک ستراتیژی مالی و ارتقای ظرفیت حکومت برای نیل بر این هدف می باشد. اشتراک کننده گان عزم شان برای ایجاد یک برنامه کاری منظم با دولت افغانستان قبل از برگزاری کنفرانس لندن را تائید نموده و توافق کردند که کمک های تخنیکی را برای ارتقای ظرفیت دولت افغانستان در رسیدن به این هدف فراهم خواهند کرد.

• از طرح های دولت افغانستان برای تطبیق اصلاحات بودجوی، افزایش میزان تطبیق بودجه و اتخاذ تدابیر برای افزایش عواید ملی موازی با تقویت برنامه ها و ادارات مبارزه با فساد به هدف رسیدن به پایداری مالی.

20. اشتراک کننده گان کنفرانس از تعهد دولت افغانستان برای طرح پلان عمومی غرض تقویت نهاد های ملکی موثر و پاسخگو بشمول خدمات ملکی استقبال کردند. از تصمیم دولت افغانستان برای تصویب پالیسی حکومت داری محلی و ترتیب قانون مربوط به تطبیق آن قبل از برگزاری کنفرانس لندن استقبال میکند. اشتراک کننده گان تعهد کردند که ادارات محلی را با درنظرداشت اولویت های دولت افغانستان حمایت میکنند. برای تسهیل تطبیق این برنامه، حکومت افغانستان معیارات مربوط به خطوط و ساحات اداری را تعیین میکند. اشتراک کننده گان از تعهدات دولت افغانستان در زمینه استقبال کرده و از جامعه جهانی خواستند تا حمایت شان برای آموزش 1200 مامور ملکی محلی را در قالب وظایف اداری برای تقویت والی ها و ولسوال ها الی اخیر سال 2011 افزایش دهند.

21. اشتراک کننده گان کنفرانس از تلاش های روزافزون دولت افغانستان برای تطبیق برنامه ملی عدالت با توجه به اینکه عدالت باید بصورت شفاف، عادلانه و قابل دسترس برای تمامی افغانها طور مساوی فراهم گردد، استقبال میکنند.

22. اشتراک کننده گان از تعهد دولت افغانستان برای بهبود دسترسی مردم به عدالت و رعایت حقوق بشر با تطبیق برنامه عدالت و حقوق بشر، حمایت سیاسی و مالی از کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و طرح و تطبیق یک پالیسی جدید ملی که روابط میان سیستم عدالت رسمی و شوراهای حل منازعات تامین میکند، تقدیر میکند. حکومت افغانستان تعهد خود را برای حفاظت و ترویج حقوق بشری تمامی شهروندان افغانستان و اینکه افغانستان جائی باشد که مردان و زنان از مصئونیت، و حقوق و فرصت های مساوی در تمامی ابعاد زندگی شان برخوردار باشند. اشتراک کننده گان همچنان تعهد شانرا برای تقویت نقش جامعه مدنی ابراز داشتند.

23. اشتراک کننده گان کنفرانس تعهد شانرا برای کمک از برنامه فراگیر دولت افغانستان در خصوص مبارزه با فساد و از تلاش های جاری و عمومی حکومت افغانستان در رفع عوامل فساد زا با تعیین اهداف مشخص و تطبیق پلان های معین قبل از برگزاری کنفرانس کابل اعلام داشتند و بر مواد ذیل تاکید کردند: تقویت دفتر عالی نظارت در تحقیق و تحریم مسئولین حکومتی آغشته با فساد و رهبری اقدامات حکومت علیه فساد که با فرمان رئیس جمهور در ظرف یک ماه تائید خواهد شد؛ تاسیس بنیاد حقوقی در سال 2010 برای ارگان های مبارزه با فساد بشمول گروه کاری جرایم بزرگ و دادگاه ویژه مبارزه با فساد و نیز تضمین استقلالیت درازمدت این ارگان ها؛ افزایش موثریت تعینات ارشد خدمات ملکی و روند شایسته سالاری و نیز قانون خدمات ملکی. این کار تا برگزاری کنفرانس کابل تعینات بلند رتبه خدمات ملکی را تثبیت خواهد کرد؛ عزم رئیس جمهور برای صدور فرمانی که در آن تعیین اقارب نزدیک وزیر، مشاورین وزرا، اعضای پارلمان، والی ها و معین وزارت خانه ها در گمرکات و ریاست های عواید در حکومت منع قرار داده شود؛ طرح برنامه تقنینی برای سال 2010 تا قوانین افغانستان در مطابقت با کنوانسیون ملل متحد علیه فساد اداری بشمول قانون اجراآت جزائی ضد فساد ترتیب گردیده و احکام مربوط به ثبت جایداد ها توسعه یابد؛ دعوت از کارشناسان افغان و سایر آگاهان برای شرکت در ماموریت مستقل نظارت و ارزیابی مقطع ای که اولین سفر نظارتی شان از افغانستان را تا سه ماه دیگر انجام خواهد داد و گزارشات دوره وار را از چگونگی فعالیت های ملی و بین المللی رئیس جمهور، پارلمان و مردم و نیز جامعه جهانی ترتیب میدهد.

 24. اشتراک کننده گان کنفرانس تعهد شانرا برای کمک از تلاش های دولت افغانستان در خصوص مبارزه با فساد اعلام داشته و کمک های شانرا به نهاد های تازه فراهم کرده و نیز تعهد میکنند که شفافیت و موثریت در کمک های خویش به افغانستان را طبق اعلامیه کنفرانس پاریس منعقده جون 2008 و کنوانسیون ملل متحد برای مبارزه با فساد افزایش دهند. اشتراک کننده گان به ویژه روی مسائل ذیل توافق کردند: کار با ارگان های مبارزه با فساد اداری غرض بازنگری طرزالعمل های موجود و تحقیق از موارد فساد اداری که در آن افراد و سازمان های بین المللی آغشته هستند؛ کار با دولت افغانستان برای بهبود روند تدارکات بشمول اتخاذ تدابیر اضافی برای تامین دقت لازم در پروسیجر قرارداد های بین المللی.

25. اشتراک کننده گان کنفرانس تصمیم کمیسیون مستقل انتخابات را مبنی بر تاخیر انتخابات پارلمانی الی 18 سپتامبر مطابق به قانون اساسی و قانون انتخابات افغانستان ملاحظه نمودند. در این خصوص، اشتراک کننده گان کنفرانس از تعهد حکومت افغانستان برای تامین تمامیت انتخابات پارلمانی و جلوگیری از تخطی ها و سوء اداره استقبال میکند. اشتراک کننده گان همچنان از تعهد دولت افغانستان برای کار مشترک با سازمان ملل متحد برای استفاده از تجارب آموخته شده از انتخابات سال 2009 غرض بهبود روند انتخابات سال 2010 و برای آینده ها استقبال میکند.

26. جامعه جهانی از تعهد دولت افغانستان برای تطبیق پلان ملی عمل برای زنان افغانستان و تطبیق قانون منع خشونت علیه زنان استقبال میکند. اشتراک کننده گان کنفرانس از تعهد حکومت افغانستان برای تقویت و تحکیم مشارکت زنان در نهاد های حکومتی بشمول ارگان های انتخابی و انتصابی و خدمات ملکی استقبال میکنند.

27. اشتراک کننده گان تاکید کردند که تجارت مواد مخدر، جنگجوئی و سایر فعالیت های جرمی بشمول فساد و قاچاق انسان باهم رابطه نزدیک دارند. اشتراک کننده گان با توجه به این مسئله از مواد ذیل استقبال کردند: پیشرفت اخیر دولت افغانستان بشمول 22 فیصد کاهش در کشت خاشخاش در سال گذشته و افزایش در تعداد ولایات عاری از خاشخاش از 6 در 2007 به 20 ولایت در سال 2009 ؛ تعهد دولت افغانستان برای تجدید ستراتیژی ملی مبارزه با مواد مخدر در جریان سال 2010 که متشکل از برنامه های معین برای انکشاف زراعت و کاهش کشت خاشخاش می باشد؛ حمایت اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد و جامعه جهانی از دولت افغانستان برای مبارزه با تجارت مواد مخدر؛ ادامه روند " پاریس-مسکو" در مبارزه با تولید، مصرف غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر و قطع محصولات، لابراتوار ها و فروشگاه های مواد مخدر. ضبط کاروان های مواد مخدر و نیز ادامه مشورت ها برای شناسائی عوامل و همکاری های بیشتر منطقوی؛ کمک از تلاش های چند جانبه طبق پلان عمل کشور های عضو سازمان شانگهای مصوب مارچ 2009 در کنفرانس ویژه در مسکو .

 

همکاری های منطقوی/ ساختار بین المللی

28. اشتراک کننده گان کنفرانس حمایت شانرا از یک افغانستان با ثبات، امن و دیموکراتیک اعلام داشته و نقش بالقوه افغانستان منحیث پل زمینی میان آسیای جنوبی، آسیای مرکزی، شرق میانه و شرق دور را تصدیق کرده بر تعهدات شان برای کار مشترک به این هدف مجدداً تاکید کردند. اشتراک کننده گان اصرار داشتند که راه حل های منطقوی بهترین چانس موفقیت را در پی داشته و از ابتکارات اخیر که بیانگر نیاز برای کار مشترک میان همسایه ها و همکاران منطقوی می باشد استقبال کردند. در این مورد، اشتراک کننده گان به نشست منطقوی استانبول موسوم به " دوستی و همکاری در قلب آسیا" و اعلامیه منعقده در آن اشاره کردند. این همکاری های منطقوی بشمول تاکید مجدد بر اصول مندرج اعلامیه همسایه گی نیک مصوب سال 2002 بوده و اشتراک کننده گان برای اهداف ذیل کار خواهند کرد:

• حاکمیت ملی ، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی افغانستان؛

• عدم مداخله در امور داخلی افغانستان و در امور همدیگر؛

• تلاش های دولت افغانستان برای صلح، مصالحه و ادغام مجدد؛

• پایان دادن به هرگونه حمایت در قلمرو شان از گروه های مسلح غیرقانونی، ساختار های موازی و تمویل غیرقانونی از اعمال که باعث بی ثبات ساختن افغانستان و یا همسایه های آن می شود؛

• مبارزه با تروریزم، تشریک اطلاعات، توقف هرگونه حمایت لوژستیکی، مالی و آیدیالوژیکی از شبکه های تروریستی و رفع عوامل افراطیت؛

• ایجاد ترانزیت و تجارت فراه منطقوی بشمول کار روی زیربناها و پیشرفت در عرصه های انرژی، لین انتقال برق و تسهیلات ترانسپورتی بشمول شبکه های راه آهن؛

• شرایط مناسب برای بازگشت مهاجرین افغان؛

• همکاری های فرامنطقوی علیه تجارت مواد مخدر؛

• حمایت از روابط میان مردمان کشور ها بشمول تماس ها و تبادلات میان جامعه مدنی، دانشمندان، رسانه ها و سکتور خصوصی.

29. اشتراک کننده گان کنفرانس از اینکه افغانستان و همکاران منطقوی آن در سال 2010 فرصت خواهند داشت تا برای توسعه این اصول، همکاری و هماهنگی خواهند کرد استقبال میکند. اشتراک کننده گان اهمیت روشهای همسان و بنیادی را نسبت به ابتکارات فردی ارزنده خواندند. با توجه به این، اشتراک کننده گان از اینکه افغانستان از نهاد های منطقوی مربوط ( سازمان همکاری های منطقوی جنوب آسیا، کنفرانس همکاری های اقتصادی منطقه در مورد افغانستان، سازمان همکاری های شانگهای و سازمان همکاری های اقتصادی) و سایر سازمان ها بشمول سازمان کنفرانس اسلامی دعوت کرده است تا هرچه زودتر یک پلان واحد و هماهنگ را راجع به نقش افغانستان در منطقه ترتیب دهند، استقبال کردند. اشتراک کننده گان از کشور ها، سازمان های منطقوی و مجمع های ذیربط دعوت کردند تا معلومات و موضوعات مربوط را به شکل منظم و نیز در کنفرانس کابل ارائه دهند.

30. با تاکید بر هدف تحکیم همکاری های منطقوی، اشتراک کننده گان کنفرانس از نقشی که برنامه های منطقوی دوجانبه بشمول برنامه های سازمان کنفرانس اسلامی در مورد معارف و حل افراطیت، سازمان امنیت و همکاری اروپا و ورکشاپ همکاری های افغانستان-پاکستان برای اداره سرحدات ( روند دوبی) ایفا نموده است، استقبال میکند. اشتراک کننده گان از معلوماتی که سایر کشور ها در مورد ابتکارات دوجانبه از جمله توافقنامه تجاری و ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان و پیشرفت های حاصله در زمینه استقبال گردید و از برنامه های اندونیزیا برای ارتقای ظرفیت بشمول همکاری های تخنیکی در عرصه های معارف، صحت، زراعت، فقر زدائی، انرژی قابل تجدبد و برنامه های کوچک و متوسط اظهار امتنان کردند، نیز استقبال کردند.

 31. اشتراک کننده گان کنفرانس تاکید کردند که هدف از حضور جامعه جهانی در افغانستان حمایت از دولت افغانستان تا زمانیست که دولت افغانستان بتواند مسئولیت امور را خود به عهده بگیرد. اشتراک کننده گان از نقش دفتر نمایندگی ملل متحد در افغانستان ( یوناما) به عنوان مهمترین سازمان بین المللی برای هماهنگی و انسجام حمایت بین المللی طبق قطعنامه 1868 شورای امنیت ملل متحد تقدیر نمودند. اشتراک کننده گان از مواد ذیل استقبال کردند:

• شرح واضح اولویت های حکومت افغانستان؛

• از تعهد جامعه جهانی برای فعالیت های بیشتر و موثر ملکی جهت حمایت از حکومت افغانستان به هدف افزایش موثریت کمک های ملکی در افغانستان؛

• از تعهد جامعه جهانی برای هماهنگ ساختن کمک هایش با اولویت های دولت افغانستان طبق اصول پاریس برای موثریت کمک ها به هدف ارتقای ظرفیت حکومت افغانستان؛

• از عزم جامعه جهانی که میخواهد از نزدیک با یوناما برای ارائه کمک های ملکی کار نماید؛

• تعیین نماینده جدید ملکی ناتو در افغانستان؛ و تصمیم اتحادیه اروپا برای تقویت حضورش در کابل تحت یک نماینده واحد. 32. اشتراک کننده گان از تصمیم سرمنشی ملل متحد برای تعیین ستافن دی مستورا ؛ تصمیم سرمنشی ناتو برای تعیین مارک سدول؛ و تعیین نماینده ارشد اتحادیه اروپا استقبال کرده و ارزو کردند این افراد وظایف شانرا در جریان چند ماه نخست سال 2010 اشغال کنند. اشتراک کننده گان از این نماینده های ارشد دعوت کردند تا برای تامین هماهنگی بیشتر در کابل باهم از نزدیک کار کنند. برعلاوه، با درک بهبودی های که در کار بورد مشترک انسجام و نظارت صورت گرفته است، اشتراک کننده گان از دفتر ریاست مشترک این بورد خواستند تا تدابیر اضافی را برای موثریت بیشتر این بورد اتخاذ کنند.

33. اشتراک کننده گان کنفرانس فرصت را مناسب دانسته از خدمات ارزنده و تعهد نماینده گان ذیل به افغانستان تشکر کردند: کای آیده، نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد در افغانستان، فرناندو جنتیلینی، نماینده ارشد ملکی ناتو در افغانستان و ایتور سیکی، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان و هنسجورگ کرشمر رئیس هئیت کمیسیون اروپا در افغانستان.

34. ما همه امیدوار هستیم پیشرفت های مان را با توجه به تعهدات ما در کنفرانس کابل ارزیابی کنیم.